Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: на вечір 20.05.2022, - ОК «Південь». ВІДЕО

На Миколаївському та Херсонському напрямку противник продовжує ведення бойових дій та інженерне облаштування своїх позицій із підготовкою запасних відступних рубежів.

Активних наступальних дій вже протягом тривалого часу не веде.

Позиції наших військ та населені пункти з мирними жителями безжалісно вкриває артилерійським і мінометним вогнем, здійснюючи близько 70 обстрілів за добу.

Такі дії використовуються і як елемент залякування цивільних, і як спроби дискредитувати Збройні Сили України. Але у відповідь на такі провокації мешканці окупованих територій красномовно доводять, що вони вірять лише в Україну. Так, сьогодні над вокзалом окупованого Херсону замайорів синьо-жовтий прапор.

По передмістю Миколаєва з настанням темряви знов вдарили реактивні системи залпового вогню. Вражено об’єкт приміської інфраструктури. Постраждалих нема.

По Одещині ворог здійснив дві ракетні атаки із застосуванням авіації. Втілюючи один із знакових меседжів свого скаженого диктатора, рашисти вочевидь намагалися "замочити в сортирі" осередок нацизму і зруйнували пляжну вбиральню.

А трохи згодом, намагаючись реанімувати свій бойовий дух, вдарили по промисловому підприємству з добривами. Стався вибух, виникла пожежа. Але підрозділи ДСНС її швидко ліквідували. Ані постраждалих, ані загрози природному середовищу не виявлено.

Нашими ж підрозділами ракетно-артилерійського озброєння та авіацією за добу завдано таких втрат рашистам: 36 орків, 3 танки Т-72, реактивна система залпового вогню «Град» та автомобільна техніка.

Корабельне угруповання противника представлено сьома великими десантними кораблями і обов’язкової присутністю хоча б одного корабля – носія крилатих ракет.

У прикордонні з Придністров’ям ситуація стабільна і контрольована. Тривають контрдиверсійні заходи, забезпечено надійну охорону державного кордону, ситуація в невизнаній республіці постійно моніториться, сили оборони півдня України готові до виконання завдань за призначенням.

Тримаймо стрій! Разом переможемо!

Все буде Україна!

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом дня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 39 вибухів. Обстріл...

Триває сімсот вісімдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

Про це очільник МВС України Ігор Клименко повідомив у телеграм-каналі: "Чернігів. Екстрені служби ліквідовують наслідки ракетних у...

За процесуального керівництва Білопільського відділу Сумської окружної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушенн...

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фак...

X