Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Впродовж останніх двох днів евакуаційні групи врятували понад 300 жителів Донеччини. ВІДЕО

Впродовж останніх двох днів евакуаційні групи, до складу яких входять поліцейські, врятували понад 300 мирних жителів.

Правоохоронці поадресно вивозять громадян звідти, де неможливо вибратися самостійно. Росіяни продовжують знищувати населений пункт разом із мешканцями.

«Мене знайшли рятувальники серед завалів. Снаряд влучив у будинок і мене завалило», - розповідає місцева мешканка під час евакуації. Літню поранену жінку та її паралізованого чоловіка вивезли поліцейські. Дві родини намагалися врятуватися самостійно на власному авто, проте наїхали на уламок від снаряду та втратили обидва колеса прямо на залізничних рейках. Їм на допомогу виїхали правоохоронці, які замінили колеса та супроводили людей по безпечному маршруту.

Це тільки мала частина розповідей про допомогу, яку надали правоохоронці цього разу.

З повномасштабним наступом росії на територію України поліцейські взяли на себе великий відповідальний пласт роботи – порятунок життя людей. Разом зі співробітниками ДСНС, волонтерами, представниками міської влади, митної служби та Центру безпеки громадян правоохоронці щоденно ризикують життям, аби врятувати цивільних.

Зараз Лиман є одним з найгарячіших населених пунктів Донеччини. У деякі райони неможливо проїхати через постійні обстріли окупантів. Проте й звідти евакуаційні групи вивозять людей на спецтранспорті.

Щоденний ранок поліцейських починається з оперативної наради під головуванням  начальника поліції Лиману Ігоря Угнівенка. Підполковник поліції самостійно збирає інформацію у людей, їх адреса та прохання щодо евакуації чи гуманітарної допомоги. Під час наради правоохоронці займаються логістикою та розподіляють адреса, щоб вчасно та безпечно вивезти мирних людей, доставити медикаменти та їжу.

Один з евакуаційних пунктів проінспектував начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.

«Поліція допомагає евакуювати мирних жителів з місць, які рашисти рівняють із землею бомбами та ракетами. Виїхати самотужки громадяни, а це жінки, діти, літні люди, не в змозі. Ми робимо все можливе, щоб врятувати кожного.  Без режиму тиші, без зелених коридорів», - зазначив Руслан Осипенко.

Евакуація до більш безпечної території починається з самого ранку у обумовленому місці, щоразу в іншому. З адрес, які постійно перебувають під обстрілами окупантів, вивозять поліцейські на броньованому транспорті. Люди в обличчя вже знають своїх рятівників – у Мар’їнській громаді це екіпаж «Білий янгол». Представники Центру безпеки громадян надають правоохоронцям надпотужну підтримку й також на свій ризик вивозять мешканців з вкрай небезпечних районів. Також безперервно розвозиться гуманітарна допомога, яку направляють в регіон й мешканці країни, й волонтери зі всього світу та благодійні організації.

На сьогодні з міст Донеччини спільними групами евакуйовано майже 77 000 осіб, із них понад 17,5 тисяч – діти та 204 людини з інвалідністю.

За матеріалами поліції Донецької області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки рф, який під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об’є...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Артобстріл й пʼять атак fpv-дронами. Звечора та вночі ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій о...

X