Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумки 27.05.2022, - ОК «Південь». ВІДЕО

На лінії зіткнення тривають бойові дії. Противник продовжує укріплювати свою оборону. З метою забезпечення себе будівельними матеріалами рашистські окупанти запустили на Херсонщині роботу цементних та бетонних заводів. Також варвари заради власної оборони зривають плити із доріг.

Рашисти підтягнули на Херсонщину ешелон з близька 30 одиниць п’ятдесятирічних розконсервованих танків Т-62, а також автомобільну техніку, бойові броньовані машини, реактивні системи залпового вогню.

А тим часом по наших позиціях ворог наніс 5 ударів гелікоптерами Мі-8.

Намагаючись ще раз атакувати наші позиції 3-ма гелікоптерами, ворог отримав гідну відсіч. Без зазначення способу ураження, варто зауважити, що атаку зірвано.

Під час авіаційної активності в небі над Миколаївщиною та Херсонщиною 2 ворожих ракети типу «повітря - повітря» самоліквідувалися.

Випущені вони були з того самого літака Су-35, який був збитий нашим винищувачем Міг-29. Тож, кара небесна спіткала і літак, і ракети.

За результатами проведених нами контратак, противник зазнав втрат, які складають: 63 рашисти та 19 одиниць ворожої техніки, серед яких 3 сучасних танки Т-72, 5 одиниць іншої броньованої техніки та 2 автомобільної,  реактивну систему залпового вогню «Град», самохідну артустановку, 1 літак та 6 гелікоптерів.

Шторм в Чорному морі змушує частину ворожого корабельного угруповання відтягнутися до місць укриття біля Криму, але 2 ракетних та 3 десантних кораблі продовжують виконувати функцію блокувальників судноплавства та погрожувати нанесенням ракетних ударів по території України.

У прикордонні з Придністров’ям ситуація стабільна і контрольована. Тривають контрдиверсійні заходи, забезпечено надійну охорону державного кордону. Ситуація в невизнаній республіці постійно моніториться і характеризується зосередженням керівництва на внутрішніх проблемах та нездатністю влади забезпечити виконання мобілізаційних завдань із підтримки дій росії.

Сили оборони півдня України виконують завдання за призначенням.

Тримаймо стрій! Разом переможемо!

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області...

Розпочалася сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Миколаївський район: Учора, 17 квітня, о 17:20, 17:44 та...

Протягом дня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 39 вибухів. Обстріл...

Триває сімсот вісімдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

X