Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Чернігівщині судитимуть організаторів міжнародного каналу нелегальної міграції

Викриття та припинення діяльності каналу нелегальної транскордонної міграції відбулося незадовго до початку повномасштабної російської агресії проти України.

Співробітники відділу міграційної поліції Чернігівщини спільно з оперативними працівниками Чернігівського прикордонного загону під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури зафіксували ознаки незаконної діяльності групи осіб. Зокрема, у жовтні-листопаді минулого року зловмисники намагалася переправити з України у Білорусь чотирьох громадян Пакистану та трьох громадян Узбекистану. Іноземців затримали під час спроби незаконного перетину кордону та помістили їх до пункту тимчасового перебування іноземців.

Оперативники встановили, що незаконним переправленням іноземців займалися двоє киян. Вони залучили до злочинної діяльності громадянина Республіки Білорусь. Ця особа мала зустрічати іноземців на білоруській території та переправляти до кордону з країнами ЄС.

10 лютого слідчі поліції Чернігівської області спільно з офіцерами міграційної поліції та оперативниками 105-го прикордонного загону імені Володимира Великого (м. Чернігів) провели в помешканнях підозрюваних киян санкціоновані обшуки. В ході цих слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили низку речових доказів протиправної діяльності фігурантів.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі слідчий завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні та передав його матеріали з обвинувальним актом прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду.

За матеріалами поліції Чернігівської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X