Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Одещині поліція перекрила канал потрапляння ухилянтів до сусіднього Придністров'я. ФОТО

Перекрили незаконний канал та встановили його організаторів оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі обласного управління поліції. До організації та функціонування «трансферу» причетні громадяни України та невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

Учасники злочинної групи підшукували «клієнтів», надалі відвозили їх до приватного будинку одного з фігурантів, що знаходиться в кількох десятках метрів від державного кордону.

«Трансфер» проходив у нічний час. «Туристів» супроводжували до певного місця на кордоні, де їх уже чекали громадяни ПМР. Вартість такого «квитка» становила 3700 доларів США.

В ніч з 17 на 18 липня оперативники УСР та слідчі затримали трьох учасників ОЗГ під час незаконного переправлення через державний кордон України трьох осіб. Ще одного фігуранта – за місцем його мешкання, напередодні «трансферу» він якраз привіз групу «туристів». За свої послуги вони повинні були отримати понад 11 000 доларів США.

Крім того, за результатами проведення обшуків за місцями мешкання зловмисників поліцейські вилучили 20 000 доларів США, 2000 євро.

Натепер чотирьох учасників злочинної групи затримано. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів. Продовжується збір доказів для притягнення усіх фігурантів до відповідальності.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон зловмисникам може загрожувати до 9-ти років ув’язнення.

За матеріалами поліції Одеської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X