Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 01.08.2022 - ОК «Південь». ВІДЕО

Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямі складна, напружена, але ретельно відстежується силами оборони.

Ворог тримає рубежі оборони, діє за тактикою контрбатарейної боротьби, продовжує нарощувати угрупування на криворізькому напрямку.

Протягом бойового дня нашими підрозділами присічено три спроби ворога, силами посиленого взводу в кожному випадку, провести розвідку боєм у районах Білогірки та Трудолюбівки. Противник успіху не мав. Із втратами понад десятка рашистів та 4 одиниць броньованої техніки, ретирувався.

В  зоні відповідальності ворогом нанесено шість ударів.

Два ракетні удари трьома крилатими ракетами “Точка-У” по Марянському та Гранітному на Криворіжжі пошкодили об’єкти транспортної інфраструктури, трансформаторні та лінії електропередач. Людських втрат немає.

 З напрямку Хрещенівки по Нововоронцовці випущено ворогом 15 реактивних снарядів з установки “Град”. Втрат нема, але є зруйновані будівлі.

В районі Долгового рашисти з протитанкового ракетного комплексу розстріляли цивільний мікроавтобус. Загинуло три, поранено п’ять мирних жителів. Постраждалі доставлені в лікарню, їм надано допомогу.

Понад вечір по Зеленодольській ТЕС ворог випустив 16 реактивних снарядів із ситсеми «Смерч», а паралельно влаштував і обстріл 40-ка снарядами «Градів». Зруйновано дві будівлі, без людських втрат.

Тричі ворог гелікоптерами атакував наші позиції в Бериславському та Каховському районах Херсонщини, а також в Баштанському – на Миколаївщині. Наших втрат не допущено.

У відповідь нашою авіацією нанесено три удари по опорних пунктах противника в районах Олександрівки і Максимівки.

Загалом за бойовий день результати роботи наших підрозділів складають: 32 рашисти, самохідна гаубиця «Мста-С», зенітно-ракетний комплекс “ТОР” та ще 4 одиниці броньованої техніки.

Остаточні втрати ворога - дорозвідуються.

В Чорному морі роздуває шторм, що підвищує мінну загрозу. Корабельне угруповання ворожого флоту складається з 14 бойових кораблів та катерів. Місце їх маневрування залишається в ракетно безпечних ділянках. В той час як два ракетних носії тримають 16 «Калібрів» напоготові, а три вдк – на чергуванні.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 67-річного чоловіка травмовано внаслідок падіння БпЛА в Пологівському районі Про це повідомив у телеграм-каналі голова Запорізь...

Чергова масована атака на область. Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Пошкоджені кілька...

У ніч на 29 березня 2024 року противник завдав потужного ракетного-авіаційного удару по об’єктах паливно-енергетичного сектору України, ...

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

X