Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині групу посадовців судитимуть за привласнення мільйонів «чорнобильських» коштів. ФОТО

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої корупційної групи та трьох іншим осіб за фактом зловживання цільовими бюджетними коштами.

У скоєнні злочину обвинувачуються: 

- колишній посадовець Житомирської облдержадміністрації;

- три посадовці райдержадміністрації;

- двоє пособників.

Організоване угруповання з корупційними зв’язками, з метою заволодіння значними сумами цільових бюджетних коштів, діяло за розробленою схемою протягом 2017-2020 років.

Зловмисники розробили декілька етапів. Спочатку підшукували так званих «переселенців» - громадян, яких попередньо реєстрували у будинках радіаційно забруднених сіл Коростенського району. Згодом, на підставі нібито проживання цих осіб у помешканнях такої категорії, купували для них житло вже у «чистій» зоні, хоча «новосели» насправді нікуди не переселялися, а й далі залишалися проживати у своїх домівках у Коростені.

Натомість будинки у забрудненій зоні фігуранти справи «викупляли» за цільові бюджетні кошти за значно завищеною ціною. Зокрема, напівзруйнований сільський будинок на радіаційно забрудненій території Коростенського району, на підставі підробленої оцінки нерухомості, коштував понад 300 тис. грн.

За результатами проведених експертиз, учасники організованої групи унаслідок корупційної схеми, що діяла протягом декількох років, «відшкодували» за 12 будинків понад 4 млн. грн, які привласнили.

Наразі накладено арешти на майно обвинувачених, а саме: 5 земельних ділянок, будинок, 4 квартири, 3 нежитлові будівлі, майновий комплекс та 10 транспортних засобів.   

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

 

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X