Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція Чернігівщини викрила та ліквідувала наркоугруповання, яке діяло у Ніжині. ФОТО

Поліцейські УСР в Чернігівській області в ході реалізації оперативних заходів встановили, що у м. Ніжин діє організована злочинна група з виготовлення та збуту небезпечної психотропної речовини — амфетаміну. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження.

В ході оперативних та слідчих дій у рамках відкритого провадження поліцейські встановили, що злочинна активність «наркосиндикату» сконцентрована навколо 37-річного ніжинця. Громадянин налагодив логістичні ланцюжки отримання компонентів для виготовлення амфетаміну, а також передачі готової психотропної речовини роздрібним дилерам для збуту шляхом «закладок».

Поліцейські встановили, що лідер злочинного угруповання замовляв доставку прекурсорів за допомогою поштового сервісу, маскуючи вміст відправлень під різноманітні хімічні товари з легального спектру подібної продукції. Посилки він перевозив до самостійно облаштованої лабораторії у Ніжині. Там виготовляв та фасував амфетамін.

У подальшому зловмисник шляхом «закладок» в обумовлених місцях розподіляв психотропний «товар» між спільниками. Ці особи виконували ролі роздрібних дилерів, розповсюджуючи амфетамін між кінцевими споживачами також шляхом «закладок».

За спостереженнями оперативників, кожен день такої діяльності приносив наркоторговцям у середньому 15 тисяч гривень злочинного прибутку.

Після здійснення серії слідчо-розшукових дій та отримання вагомої доказової бази щодо причетності фігурантів до злочинної діяльності, поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури синхронно провели санкціоновані обшуки у лідера «наркосиндикату» і його спільників.

В ході обшуків правоохоронці вилучили обладнання хатньої нарколабораторії — колби, мірні ємності, термометри, ваги тощо; десятки зіп-пакетів з розфасованою порошкоподібною речовиною білого кольору; банківські картки, мобільні термінали та змінні сім-картки, грошові кошти у вітчизняній та іноземній валюті. Всі речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Слідчі поліції затримали лідера злочинної групи та чотирьох його спільників — двох чоловіків і двох жінок, віком від 30 до 41 року.

Наразі триває досудове розслідування. Максимальне покарання, згідно з нею — позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За матеріалами поліції Чернігівської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки рф, який під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об’є...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Артобстріл й пʼять атак fpv-дронами. Звечора та вночі ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій о...

X