Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліцейські Волині викрили багатомільйонну шахрайську схему за участю засуджених. ВІДЕО

Співробітники проліці та Департаменту з питань виконання кримінальних покарань припинили шахрайську діяльність організованої злочинної групи засуджених, які ошукали громадян по всій Україні на мільйони гривень. При цьому частина шахраїв перебувала в місцях позбавлення волі. 

Зокрема, лише на Волині вже встановлено близько 20 фактів шахрайств, а сума збитків громадян склала майже мільйон.

Як повідомив начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко, зловмисники діяли за декількома поширеними схемами: «Фігуранти видурювали кошти під приводом купівлі товару на різних ресурсах, нібито хотіли надати допомогу від держави, представлялись співробітниками банку тощо», - зазначив він. З такими «схемами», на жаль, знайомі потерпілі, які чи не щодня звертаються на лінію 102.

Правоохоронці встановили, що організував злочинну діяльність 28-річний киянин, який відбуває покарання за замах на крадіжку та вже раніше судимий за декількома статтями, зокрема й за торгівлю наркотиками.

До шахрайської діяльності він долучив ще трьох засуджених. Окрім цього, за межами місць позбавлення волі у них було шість спільників, які надавали реквізити своїх банківських карток та сприяли виведенню грошових коштів, шляхом зняття з банківських терміналів самообслуговування.

За місцем відбування покарання фігурантів та місцем проживання спільників правоохоронці провели санкціоновані обшуки в кількох областях.

Вилучено 16 банківських карток, 39 мобільних терміналів, 76 сім-карток різних мобільних операторів, чорнові записи, два жорстких диски, два свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, 12 блокнотів з чорновими записами, 96 аркушів різного розміру з чорновими записами, зошити із рукописними записами, комп’ютерний системний блок, що свідчить про причетність до злочинної діяльності учасників групи.

«Наразі встановлено, що фігуранти ошукали більше ста громадян по всій території України на кілька мільйонів гривень», - сказав Юрій Крошко.

За матеріалами поліції Волинської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Волинська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X