Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

ДБР повідомило 11 махінаторам про підозру в мільйонних аферах з імпортом вантажівок

Працівники ДБР повідомили про підозру членам організованої групи, які запровадили схему «омолодження» транспортних засобів для зменшення надходжень до бюджету. Зокрема, організатору групи – підприємцю, директорам двох товариств, митному брокеру і 6 митникам та посереднику.

Схема, викрита спільно з СБУ, діяла протягом 2018-2020 років. Ролі фігурантів були чітко розписані і всі діяли відповідно до злочинного плану.

Одні підробляли реєстраційні документи транспортних засобів вказуючи неправдивий рік випуску, який дозволяв сплачувати меншу суму податків.

Митний брокер передавав документи своїм митникам, які проводили митне оформлення цих вантажівок незважаючи на відсутність законних підстав та спрацювання ризиків у автоматизованій системі митного оформлення «Інспектор 2006».

Всього за вказаною схемою було проведено «оборудки» відносно 192 імпортованих вантажівок, на кожній з яких ділки «економили» близько 300 тис. грн. податків.

Загальна сума завданих збитків бюджету складає 38,3 мільйони гривень.

У ході розслідування було проведено понад 200 експертиз, які підтвердили протиправну діяльність групи.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Дії 11 учасників організованої групи кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 КК України (використання підроблених документів).

Санкції статей передбачають покарання до шести років позбавлення волі.

За матеріалами Державного бюро розслідувань

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X