Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 04.10.2022 - ОК «Південь». ВІДЕО

Обстановка у південнобузькій операційній зоні залишається складною, але контролюється Силами оборони.

За результатами ретельно спланованої та блискуче реалізованої військової операції із визволення територій Херсонщини з-під окупації, нашими підрозділами звільнено, закріплено і відновлено державний прапор України в Любимівці, Хрещенівці, Золотій Балці, Біляївці, Українці, Великій і Малій Олександрівках, а також в Давидовому Броді Бериславського району. На різних ділянках фронту вдалось заглибитись від 10 до 20 км.

Противник намагається утримати окуповані території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони. На окремих напрямках, здійснює перегрупування, намагається підтягувати резерви, а подекуди залишає позиції, відходить на безпечну відстань, знищує власні запаси боєприпасів, намагається знищити мости та переправи, аби уповільнити темпи наступу наших військ.

Ворог активно веде повітряну розвідку, продовжуючи техногенний шантаж і тиск на цивільне населення, завдає ударів по цивільній інфраструктурі житлових районах тилових населених пунктів. По наших позиціях продовжує вести артилерійський вогонь, наносити ракетні удари.

Надвечір двома ракетами С-300 наніс ракетний удар по Березнегуватській громаді Миколаївщини, без втрат. Півтора десятки снарядів важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню випустив по Очакову, маючи на меті пошкодження портової інфраструктури. Постраждалих нема.

Реактивними системами залпового вогню обстріляно і Марганецьку громаду на Дніпропетровщині. Попередньо, пошкодження не критичні, постраждалих нема.

Нашою авіацією нанесено 7 ударів по противнику, підрозділами ж протиповітряної оборони знищено 3 безпілотних розвідники «Орлан-10» в Бериславському та Миколаївському районах та 2 гелікоптера Мі-8 та Мі-24 в районі Костромки й Брусківського.

Ракетно-артилерійськими підрозідлами Сил оборони півдня виконано 290 вогневих завдань

Орієнтовні втрати противника за добу складають: 31 рашист та понад чотири десятки ворожої техніки, серед яких 8 танків, 26 одиниць авто-бронетехніки, крупнокаліберна гаубиця «Мста-Б» і гармата-гаубиця.

В Чорному морі вороже корабельне угруповання з 9 кораблів продовжує маневрувати без зміни району плавання та ступеню загрози. На бойовому чергуванні 3 надводних та 2 підводних ракетоносії.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах Хар...

Про це голова Харківської ОВА повідомив "10:51 1 травня м. Харків. Внаслідок обстрілу (https://t.me/synegubov/9281) пошкоджено 14 жит...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

На оперативну лінію «102» надійшло повідомлення від 16-річного жителя міста Новояворівськ про те, що неподалік села Новий Яр на нього на...

X