Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 06.10.2022 - ОК «Південь». ВІДЕО

Обстановка у південній операційній зоні на південнобузькому напрямку залишається стабільно складною, але контрольованою.

Противник веде оборонні дії з метою утримання захоплених територій у Херсонській та Миколаївській областях, намагається зупинити розвиток наступу наших підрозділів.

Протягом дня ворог здійснив 3 бойових зіткнення з Силами оборони. Спробу штурмових дій за напрямком Зелений Гай - Тернові Поди силами мотострілецького взводу за підтримки мінометів, танка та БМП було відбито, ворог з втратами відступив. Вихід диверсійно-розвідувальної групи та атака наших позицій ще одним мотострілецьким взводом за підтримки танка і БМП, також не мали успіху. Ворог був змушений ретируватися, зазнавши суттєвих втрат.

Із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів окупаційні війська наносили вогневе ураження вздовж лінії бойового зіткнення, по прилеглих територіальних громадах, а також по тилових районах, населених пунктах, об'єктах критичної інфраструктури.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії, ворог продовжував активно використовувати безпілотні літальні апарати. Протягом бойового дня знищено 6 "розвідників" типу «Орлан-10» та один «Махаджер-6» в Бериславському і Миколаївському районах.

Дронами-камікадзе ворог продовжував тероризувати південні регіони. Після денних атак на Миколаївщину, ввечері по Одещині спрямовано 3 «Шахеди-136». Всі збиті силами протиповітряної оборони.

Реактивними системами залпового вогню протягом дня знов обстріляно Нікопольський район. В двох територіальних громадах району є пошкоджені будівлі, але без людських втрат.

З літака Су-35 ракетами класу «повітря - поверхня» Х-31 ворог двічі наніс ракетний удар по Березнегуватській громаді Миколаївщини. Пошкоджені сільськогосподарські угіддя, люди не постраждали.

Нашою авіацією нанесено 7 ударів, зокрема по опорних пунктах, районах зосередження сил та засобів противника в Бериславському районі, по ворожих силах протиповітряної оборони – в Каховському.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 347 вогневих завдань.

Підтверджені втрати противника складають: 105 рашистів, 8 танків, 18 крупнокаліберних гаубиць «Мста-С» та «Мста-Б», самохідна гармата «Піон», ще одна гармата-гаубиця 152-го калібру, 4 міномети, 15 одиниць авто-бронетехніки, 3 склади з боєприпасами в Баштанському і Бериславському районах.

Ще 6 одиниць ворожої техніки, серед яких танки, бойова броньована машина, гаубиця та станція радіоелектронної боротьби - суттєво пошкоджені.

В Чорному морі 12 кораблів ворожого флоту маневрують поблизу узбережжя Криму. Як і раніше напоготові до застосування 3 надводних і 2 підводних носії «Калібрів». 32 ракети являють собою загрозу всім регіонам України.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Дніпрі жінка намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн. Отримані гроші за дитину 19-річна горе-мати хотіла витратити на ...

Подія трапилася наприкінці 2023 року в одному із сіл Кременецького району. До співробітників поліції надійшло повідомлення від лікарів п...

За процесуального керівництва Сумської та Шосткинської окружних прокуратур проводяться досудові розслідування за фактами порушення закон...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "О 7-ій ранку ворог наніс ракетний удар по Одесі. Наразі відомо...

X