Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Донеччині знешкоджено агентів фсб, які «полювали» за позиціями «Джавелінів» ЗСУ. ФОТО

У ході контрдиверсійних дій у прифронтових районах сходу України Служба безпеки затримала двох російських агентів.

Вони збирали розвіддані про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території Донецької області, зокрема на Бахмутському напрямку.

Серед основних завдань зловмисників було виявлення позицій українських бойових розрахунків протитанкових ракетних комплексів «Джавелін».

За даними слідства, затриманими є двоє мешканців Донеччини, які після початку повномасштабного вторгнення були завербовані представниками фсб. За вказівкою окупантів вони мали проводити розвідувально-підривну діяльність поблизу лінії фронту.

Встановлено, що ворожі поплічники контактували зі своїми російськими кураторами через мережу «зв’язкових» з тимчасово окупованої території регіону. Ними виявились декілька бойовиків «1-го армійського корпусу» загарбників.

Отриману він агентів інформацію вони передавали представнику так званого «мдб» та керівнику розвідки одного з угруповань терористичної організації «днр», які далі «звітували» до фсб.

Для комунікації зловмисники використовували закриті канали електронного зв’язку, а зібрані розвіддані передавали у вигляді GPS-координат з описом об’єкта.

Агресор використовував отримані відомості для підготовки ракетно-артилерійських обстрілів по місцях розташування підрозділів ЗСУ.

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти України.

Спецоперацію з викриття російської агентури проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

За матеріалами СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення Розпочалася сімсот шістдесят п’ята доба широко...

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення...

За даними слідства, 28 березня близько 15:20 російська армія вкотре обстріляла Херсон.   В зоні ураження снарядів опинилося...

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

X