Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Рівненщині засуджено водія, який втік з місця смертельної ДТП

Позицію органів прокуратури Рівненської області підтримано Апеляційним судом Рівненської області та залишено без змін вирок суду першої інстанції про призначення покарання 22-річному обвинуваченому за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого та залишення останнього в небезпеці. 

Прокурорами, які підтримували у суді  обвинувачення, доведено, що житель Рокитнівського району у жовтні 2015 року, керуючи автомобілем MAZDA-MX6, порушив правила дорожнього руху та здійснив у с. Старе Село наїзд на пішохода, після чого залишив місце події. Внаслідок отриманих травм потерпілий помер на місці пригоди.

Сарненський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 3 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному  для життя стані), та засудив до позбавлення волі строком на 5 років. Згідно із рішенням суду водій також має відшкодувати майнову та моральну шкоду родині загиблого. 

Не погодившись із таким судовим рішенням в частині призначеного покарання, обвинувачений та його захисник оскаржили вирок в апеляційному порядку. 

Проте суд апеляційної інстанції, врахувавши принципову позицію прокурора, який наполягав на призначенні справедливого покарання у виді 5 років позбавлення волі, з ним погодився.

Відтак, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області у задоволенні апеляційної скарги обвинуваченого та його захисника відмовила, а рішення суду першої  інстанції залишила без змін.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X