Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 30.10.2022, - ОК «Південь». ВІДЕО

Обстановка в південнобузькому операційному районі стабільно напружена, але контрольована.

Ворог продовжує обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, із застосуванням РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. Здійснює фортифікаційне обладнання рубежів та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по критичній інфраструктурі та населених пунктах в прифронтовій зоні і в тилових районах, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Серед дня ворог обстрілював Куцурубську громаду на Миколаївщині з РСЗВ та важкої артилерії. Без людських втрат та руйнувань.

Штурмовою авіацією і ударними гелікоптерами ворог тричі атакував наші позиції та звільнені населені пункти Бериславського району. У відповідь наші авіатори також тричі атакували райони зосередження ворожої живої сили та техніки, а воїни-зенітники влучно збили черговий Су-25.

Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня виконано 156 вогневих завдань. Підтверджені втрати ворога наразі складають 27 рашистів, танк, 2 міномети, самохідна крупнокаліберна гаубиця «Акація», двадцяти трьох міліметрова зенітна установка та 5 одиниць авто-бронетехніки. В Баштанському і Бериславському районах знищено 2 склади з ворожими боєприпасами.

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області створюються умови, непридатні для проживання місцевого цивільного населення. Окупаційна влада відключає електрику й воду, доступ до мережі Інтернет, лякає нанесенням ракетних ударів з боку Збройних Сил України, агітує за термінову евакуацію. Самі ж окупанти першочергово вивозять медзаклади з персоналом і оперативні служби. Від місцевих підприємців вимагають терміново реалізувати продовольчі товари, закривають крамниці і ринки.

Водночас, підрозділи окупаційних військ розпочали підготовку до відведення артилерійського озброєння з правобережної частини Херсонської області, з подальшим можливим перекиданням на інші напрямки.

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі налічує 8 кораблів, маневрує під прикриттям кримського узбережжя. Напоготові до застосування 2 надводних ракетоносії з 16-ма «Калібрами».

За інформацією Стамбульського спільного координаційного центру, на 31 жовтня погоджено план руху 14 суден морським гуманітарним коридором. Сили оборони в готовності забезпечити виконання покладених на них завдань для безпечного проходу торгових суден в рамках Чорноморської зернової ініціативи.

Загрози ракетних ударів, атак дронами-камікадзе та ракетно-артилерійських обстрілів по районах, що в зоні досягання відповідної ворожої зброї, не втрачають актуальності.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 18:20 окупанти вдарили двома КАБами по м. Харків, удари...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На жаль, кількість жертв вчорашньої російської ракетної атаки по ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій облас...

Розпочалася сімсот дев’яносто сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

X