Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Бериславському районі Херсонщини ворог замінував практично всі об’єкти інфраструктури,

У деокупованому Бериславському районі Херсонської області ворог замінував практично всі об’єкти критичної інфраструктури, лісосмуги, житлові будинки і медичні заклади.

Про це повідомив начальник Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов, інформує УНІАН.

На сьогодні у всіх 11 територіальних громадах, що входять до складу Бериславського району, вже майорить український прапор.

"У нещодавно звільнених населених пунктах, в тому числі в самому місті Бериславі, тривають стабілізаційні заходи. Кількість населення, що знаходиться на сьогоднішній день на території району, становить близько 35 тис., до моменту повномасштабного вторгнення РФ вона складала 96 тис. осіб", - розповів Літвінов.

Водночас, додав він, окупанти продовжують обстріли деокупованого Бериславського району, тому вкрай важко провести розмінування території та об’єктів критичної інфраструктури.

"Ворог при відході замінував практично все - це об’єкти критичної інфраструктури, житлові будинки, медичні заклади та заклади освіти, лісосмуги. У місті Берислав російські війська підірвали високовольтні лінії електропередач, зруйновано близько півтора кілометра опор та ліній. Тому місто залишається без електроспоживання, також відсутнє газо- та водопостачання. Крім того, в місті Берислав 11 водонапірних свердловин, є інформація, що деякі з них заміновані", - зазначив Літвінов.

За його словами, гуманітарна допомога мешканцям деокупованого району буде доставлена одразу, як тільки це дозволить ситуація з розмінуванням.

"Людям потрібні продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, пігулки для знезараження питної води. Наразі все заміновано, тому військові займаються в першу чергу розмінуванням критичної інфраструктури. Як тільки безпекова ситуація дозволить, ми все туди направимо", - сказав він.

Літвінов зазначив, що попри складну безпекову ситуацію та наполегливу рекомендацію евакуюватися, більшість мешканців деокупованої території Бериславського району не хочуть полишати своїх домівок.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента воєнної розвідки рф, який під виглядом таксиста шпигував за цивільними та військовими об’є...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Артобстріл й пʼять атак fpv-дронами. Звечора та вночі ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій о...

"Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерне, Велетенське, Білоусове, Львове, Тягинку, Микільське, Одрадокам'янку, Кізомис, ...

X