Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 14.11.2022, - ОК «Південь». ВІДЕО

Обстановка в нашій зоні відповідальності складна та напружена, але контроль та ініціатива належать Силам оборони.

Противник завершує перегрупування військ на лівому березі Дніпра, продовжує облаштування рубежів оборони, веде ракетно-артилерійський вогонь по наших позиціях і мирних населених пунктах, атакує дронами-камікадзе, веде щільну повітряну розвідку, протягом бойового дня на різних напрямках зафіксовано до 40 дронів різної модифікації.

Серед дня 4 ударними дронами типу «Ланцет» атаковано напрямки деокупованих населених пунктів в Бериславському районі. Понад 30 снарядів реактивних систем залпового вогню «Ураган» і «Град», а також важкої артилерії випущено протягом дня по Нікопольському району.

В населеному пункті Мирівської громади постраждало десять житлових будинків, п'ять господарських споруд, лінії газо- та електромережі.

В населених пунктах Марганецької громади пошкоджено три приватних будинки, господарчу споруду та приватне підприємство. Люди не постраждали.

З Кінбурнської коси ворог реактивними системами залпового вогню “Град” намагався атакувати Очаків. Удари по акваторії та пірсах. Без втрат.

Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 50 вогневих завдань, зокрема по дислокації ворожих підрозділів, місцях зосередження озброєння та техніки, складу з боєприпасами в Олешках.

Там же підтверджено знищення пускової установки С-300, зенітно-ракетного комплекса «Тор-М2» та 3 одиниць авто-бронетехніки. Решта втрат ворога дорозвідується.

Корабельне угруповання ворожого недофлоту складається з 10 кораблів, серед яких 1 підводний ракетоносій, споряджений  ракетами «Калібр».

Навіть за таких умов загроза ракетного удару актуальна та цілком імовірна. Не виключені і атаки із застосуванням дронів-камікадзе. Виходячи з погодних умов, море може продовжувати викид зірваних якірних мін до узбережжя.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Сумської та Шосткинської окружних прокуратур проводяться досудові розслідування за фактами порушення закон...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "О 7-ій ранку ворог наніс ракетний удар по Одесі. Наразі відомо...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "24 квітня 00:57 м. Харків, Шевченківський р-н. Влучання С-...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Учора, 23 квітня, о 14:20 та 16:20 ворог спрямував дрони-ка...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін поідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Білозерку, Антонівку...

X