Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Харкові судять подружжя, яка закатувало насмерть власну дитину

У Жовтневому районному суді м. Харкова відбулися судові дебати за обвинуваченням батьків у катуванні 3-річного малюка, що призвело до смерті дитини.

31-річному батьку інкримінується катування, умисне нанесення тілесних ушкоджень та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ч.1 ст. 127, ч.1 ст. 122, ч. 2 ст. 121 КК України).

27-річній матері – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть (ст. 166, ч. 2 ст. 121 КК України).

Прокурор у судовому засіданні наполягав на призначенні обвинуваченим найбільш суворого, відповідно до санкції статей, покарання  - по 10 років позбавлення волі кожному.

Нагадаємо, 3-річний хлопчик помер від голоду й катувань у вересні 2017 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що раніше судимий за крадіжку батько малюка систематично бив дитину. Це відбувалося у присутності матері, однак вона навіть не намагалася зупинити знущання.

Після чергового побиття у серпні 2017 року у хлопчика була переламана нога. За кілька днів батько зламав сину ще й ребра. Дитина перестала ходити. Та, замість того, щоб відвезти малюка до лікарні, батько продовжував катувати його. Як наслідок, у хлопчика виникла ще й тяжка черепно-мозкова травма. Увесь цей час дитина страждала від фізичного болю та тривалий час нічого не їла. Потім малюк впав у кому.

Швидку медичну допомогу викликала знайома матері,  яка прийшла у гості.  26 вересня 2017 року дитину у стані вкрай тяжкого фізичного виснаження та з чисельними тілесними ушкодженнями доправили до лікарні. Вранці, не приходячи до свідомості, хлопчик помер. Відповідно до висновків експертів смерть дитини настала внаслідок голоду й постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мучення і тривало більше року.

Наразі на вимогу прокуратури батько перебуває під вартою. Мати – під домашнім арештом, оскільки на момент обрання запобіжного заходу жінка була вагітна.

У загиблого хлопчика залишився також старший брат. Наразі триває судовий розгляд щодо позбавлення жінки батьківських прав.

Оголошення судового вироку планується на 9 жовтня.

За матеріалами прес-служби прокуратури Харківської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсот шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 76 б...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі:  "Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️8 травня 13:30 м. Харків. Внаслідок обстрілу місцевості ...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "У Нікополі двоє загиблих та стільки ж постраждалих. ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

X