Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція повідомила подробиці спецоперації з ліквідації банди вимагачів та сутенерів. ВІДЕО

Коментар: Сергій Крикун, заступник начальника управління Департаменту захисту інтересів суспільства і держави НПУ

Зловмисники мали корупційні зв'язки в органах влади, правоохоронних органах та кримінальних колах сусідньої країни. Спецоперація проводилася за сприяння Європолу та колег з Республіки Молдова. Наразі лідеру, співорганізатору та двом активним учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру за вимагання, викрадення людей та підробку документів.

Правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке вимагало у підприємців кошти в особливо великих розмірах. Зокрема - «борг», який нібито мала сплатити одна із обраних жертв, сягав до 200 тисяч доларів. У разі відмови - фігуранти викрадали потерпілих, били їх та катували. Також встановлено, що зловмисники за підробленими документами привласнювали бізнес підприємців.

Зокрема в одному з епізодів зловмисники викрали та незаконно утримували одного з потерпілих. Підозрювані сильно побили його та погрожували вбивством. Потім вивезли у підвальне приміщення, катували упродовж доби, вимагаючи неіснуючий борг.

Люди були настільки налякані, що не зверталися до правоохоронних органів. Вже встановлено, що на рахунку зловмисників - десятки епізодів вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Поліцейські провели міждержавну спеціальну поліцейську операцію та викрили злочинне угруповання. Спецоперація тривала на території двох держав - України та Республіки Молдова за сприяння Європолу. До її проведення були залучені 125 поліцейських: слідчі Головного слідчого управління, співробітники департаментів захисту інтересів суспільства і держави та міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції України, бійці КОРДу, а також представники Офісу Генерального прокурора України.

Також в міждержавній поліцейській операції брали участь працівники управління по розслідуванню організованої злочинності Генерального інспекторату поліції Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова спільно з Генеральною прокуратурою Молдови.

Правоохоронці провели 35 санкціонованих обшуків, 5 із них - на території сусідньої держави. За їх результатами вилучено гроші, боргові розписки, печатки підприємств, чорнову бухгалтерію, договори про спільну господарську діяльність і автотранспорт.

Наразі лідеру, співорганізатору та двом активним учасникам злочинного угрупування повідомлено про підозру.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Крім того, поліцейські встановили, що окрема ланка злочинного угрупування вербувала жінок, вивозила їх за кордон і передавала кримінальникам Молдови, які в подальшому передавала їх для сексуальної експлуатації. 

Наразі слідчі Нацполіції перевіряють причетність членів злочинної групи до вчинення аналогічних злочинів та їх зв'язки зі спецслужбами рф, а також керівництвом Чеченської Республіки. Поліцейські вживають заходів щодо пошуку легалізованого зловмисниками майна, здобутого злочинним шляхом. 

За матеріалами Національної поліції України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Є уточнена інформація щодо жертв удару по Синельниківщи...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Жахливий ранок. Троє загиблих дітей на Синельниківщ...

Внаслідок операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні Од...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. Артилерійсь...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Інженерн...

X