Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Засуджено навідника-оператора БМП окупаційної армії, який воював на Луганщині. ВІДЕО

За публічного обвинувачення Луганської обласної прокуратури оператора-навідника окупаційних військ рф засуджено до 10 років позбавлення волі.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Прокурори у суді довели, що 20-річний житель міста Суходільськ Луганщини з жовтня 2021 року брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України.

Після закінчення економічного коледжу він вступив до лав однієї з військових частин так званої «народної міліції лнр», що дислокувалася у с. Ювілейне.

Засуджений ніс службу за контрактом «навідником-оператором БМП». Систематично виїжджав на лінію бойового зіткнення, заступав у добові наряди та займався транспортуванням військової техніки підрозділу.

Також учасник незаконного збройного формування окупаційної адміністрації рф виконував інші накази для посилення обороноздатності так званої «лнр» та збройного опору українським захисникам.

Від початку повномасштабного російського вторгнення чоловік воював у складі окупаційної армії рф на Луганщині. Зокрема брав участь у штурмі та захопленні Рубіжного й Сєвєродонецька.

На початку червня 2022 року військовослужбовці ЗСУ взяли його у полон у Сєвєродонецьку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X