Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Харкові поліція взяла у кайданки двох серійних квартирних крадіїв. ФОТО

Зловмисники за допомогою знаряддя для механічного відмикання дверей проникали до помешкань громадян та викрадали цінні речі і гроші. Правоохоронці вийшли на слід правопорушників завдяки отриманій оперативній інформації. До того ж злодії раніше вже «засвітилися» у соціальних мережах, де небайдужі мешканці житлового будинку у Харкові розмістили відео підозрілих осіб, які потрапили на камери відеоспостереження.

В ході відпрацювання отриманих матеріалів про можливу злочинну діяльність чоловіків, працівники Управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з оперативниками відділення поліції № 2 Харківського райуправління № 1 здійснили комплекс оперативно-розшукових заходів.

Злодіїв викрили після скоєння ними чергового злочину. В смт Пісочин увагу оперативників привернули двоє чоловіків, які вийшли з під’їзду будинку з пакетами в руках. При цьому вони постійно озиралися та намагалися приховати обличчя. Коли поліцейські наблизилися до підозрілих осіб, ті кинулися тікати, але були затримані. При собі зловмисники мали речі, походження яких не могли пояснити, та набір відмичок.

Поліцейські оперативно встановили особи крадіїв. Ними виявилися 30-річний харків’янин та 31-річний житель області. З’ясувалося, що обидва раніше вже притягалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Співробітники кримінальної поліції вилучили у затриманих речові докази: гроші, мобільні телефони, інші цінні речі та знаряддя злочину.

В той же день до поліції із заявою про квартирну крадіжку звернувся мешканець смт Пісочин. У вилучених поліцейськими речових доказах він впізнав своє майно.

Слідчі відкрили кримінальне провадження.

Зловмисники затримані.

Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Відповідно до санкції статті правопорушникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Зараз поліцейські проводять оперативні заходи, направлені на відпрацювання наявної інформації про причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів на території міста Харкова та області.

За матеріалами поліції Харківської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X