Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Націоналізовано майно підсанкційного російського олігарха на понад 2 млрд грн. ФОТО

Вищим антикорупційним судом повністю задоволено апеляційну скаргу Міністерства юстиції України за матеріалами прокурорів Офісу Генпрокурора. В дохід держави стягнуто належні росіянину гірничо-збагачувальний комбінат, 2 квартири, корпоративні права 4 підприємств, 19 транспортних засобів, грошові кошти – понад 14 млн грн.

Загальна вартість націоналізованих активів перевищує 2 млрд грн.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом планування, підготовки та розв’язування РФ агресивної війни проти України.

Розслідуванням встановлено, що на території Дніпропетровської області діє гірничо-збагачувальний комбінат, який з 2012 року належить російському олігарху. Підприємство протягом десятиліть забезпечувало сировиною російську металургійну корпорацію, яка є найбільшим в світі виробником титану та виконавцем 40% державних оборонних замовлень країни-агресора.

З метою збереження українських активів та недопущення їх націоналізації, підсанкційний олігарх за декілька днів до початку повномасштабного вторгнення формально перереєстрував комбінат на громадянку України.

Проведеним розслідуванням встановлено, що перереєстрація підприємства проведена фіктивно, з порушенням законодавства України та заниженою в більше ніж 3300 разів ціною.

В окремому провадженні розслідуються факти умисного ухилення директором гірничо-збагачувального комбінату від сплати податку на прибуток, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

За даними слідства, у 2021 році підприємством здійснювався експорт видобутої титановмісної сировини, у тому числі на адресу підприємств РФ та РБ. При цьому, кінцевим бенефіціаром комбінату є російський мільярдер. Він також є заступником голови ради директорів корпорації, що входить до складу оборонно-промислового комплексу країни-агресора.

Загальну вартість реалізованої продукції було умисно занижено на понад 56 млн грн, що призвело до втрат державного бюджету у вигляді несплати податку на прибуток у сумі понад 10 млн грн.

Наразі директору та головному бухгалтеру ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат» в одній особі повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податку на прибуток на загальну суму 10,1 млн грн.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА повідомив "10:51 1 травня м. Харків. Внаслідок обстрілу (https://t.me/synegubov/9281) пошкоджено 14 жит...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доб...

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушен...

X