Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Рівненщині засуджено «горе-матір», через яку загинула новонароджена вдома дитина

На Рівненщині суд виніс вирок «горе-матері», через яку загинула новонароджена вдома донька

Відповідно до вироку Острозького районного суду обвинувачену 28-річну жительку колишнього Острозького району засудили до двох років умовного терміну.

Подія сталася 21 січня минулого року. Тоді ще у 26-річної жительки колишнього Острозького району, яка перебувала на 34-35 тижні вагітності та в стані алкогольного сп’яніння, удома почалися перейми.

При надії жінка була вже вшосте. Втім, на лікарському обліку не перебувала, тому й умисно не викликала «швидку». З допомогою чоловіка у кімнаті, де температура була приблизно 10-14 градусів тепла, народила недоношену, але без вад розвитку дівчинку вагою 1886 г, зростом 43 см. Пуповину доньці перерізав батько.

Потому породілля закутала новонароджену в рушник, поклала на ліжку та пішла займатися своїми справами. Лише через деякий час її одягнула.

Схаменувшись, орієнтовно за хвилин 40, викликала «швидку». Втім, того ж дня у лікарні медики констатували смерть немовляти.

Під час огляду місця події поліцейські виявили та вилучили плаценту.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи смерть дитини настала в результаті загального переохолодження тіла через низьку температуру навколишнього середовища.

Відомо, що жінка наразі виховує чотирьох малолітніх. У листопаді 2020 року померла однотижнева дитина обвинуваченої.

Згідно із висновком судово-психіатричного експерта рівень інтелектуального розвитку 28-річної жінки в межах норми та її індивідуально-психологічні особливості не мають характеру вад, які могли істотно вплинути на її поведінку після народження дитини.

Відтак, слідчі за результатами проведеного досудового розслідування, зокрема і комплексу експертиз, матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом за процесуального керівництва прокуратури скерували до суду у вересні 2022 року.

Днями суд визнав 28-річну жінку винною, втім, звільнив її від відбування основного покарання, призначивши два роки іспитового строку.

До обставин, що обтяжує покарання підсудної, суд відніс скоєння злочину в стані алкогольного сп'яніння. Обставина, яка пом`якшує покарання — щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

За матеріалами поліції Рівненської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Рівненська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артил...

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Кізомис, Станіслав, Велетенське, Садове, Придніпровське, Інженерне, Берислав, К...

Розпочалася вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій обла...

За процесуального керівництва Купʼянської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фак...

X