Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Житомирщині засуджено нелюда, який зґвалтував 8-річну дівчинку

Відповідно до Закону України „Про охорону дитинства” та Конвенції ООН про права дитини, кожній дитині гарантується право на свободу, особисту недоторканність, захист гідності та найкраще забезпечення її інтересів.

Факти насильства та жорстокого поводження з дітьми, на жаль, почастішали. До того ж, непоодинокими є випадки, коли замовчується не лише факт самого насильства, але й приховуються його наслідки.

Під час здійснення інформаційно-просвітницької роботи щодо запобігання насильства над дітьми надзвичайно важливою є роль педагогічного персоналу, психологів загальноосвітніх шкіл, що працюють з дітьми, молоддю та сім'ями, адже саме вони безпосередньо спілкуються з дітьми і можуть розпізнати випадки насильства.

Так, завдяки високому професіоналізму вчителів однієї із загальноосвітніх шкіл району Житомирської області при проведенні соціально-виховної роботи з учнями, виявлено факти вчинення злочинів щодо двох малолітніх дівчат, які стали жертвами сексуального насильства.

Слідством установлено, що 17-річний хлопець у березні 2015 року, скориставшись безпорадним станом своєї малолітньої односельчанки, згвалтував її. Крім того, протягом літа 2016 року неодноразово вчиняв насильницькі статеві відносини з іншою потерпілою, якій виповнилось лише 8 років, а також вчинив розбещення її малолітнього брата.

Вироком суду першої інстанції обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.152 (згвалтування) і ч.2 ст.156 КК України (розбещення неповнолітніх) та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Апеляційна інстанція, переглянувши за скаргою обвинуваченого вирок суду, залишила термін покарання без змін.

За матеріалами прес-служби прокуратури Житомирської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X