Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Викрито провайдерів, які транслювали антиукраїнський контент на тимчасово окупованій території. ФОТО

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та припинено діяльність групи осіб, які надавали інтернет послуги громадянам на тимчасово окупованій території.

За даними слідства, троє громадян України у 2014 році перереєстрували підприємство за так званим «законодавством днр» і надавали на тимчасово окупованих територіях інтернет послуги, транслюючи антиукраїнський контент.

Вони відкрили рахунки у «центральному республіканському банку днр», отримали ліцензії на надання інтернет та телекомунікаційних послуг в «министерстве связи днр». В подальшому сплачували податки до бюджету псевдореспубліки.

Сплачені підприємством кошти використовувались для матеріально-технічного забезпечення угруповань, які беруть участь у війні проти України.

Після повномасштабного вторгнення рф та фейкового входження Донецької області до її складу, з метою продовження фінансово-господарської діяльності, підприємство перереєстрували у відповідності до законодавства рф. 

Продовжуючи надавати послуги інтернет провайдера та телекомунікацій, вони розміщували технічні засоби для проведення оперативно-розшукових заходів російськими правоохоронними органами та органами державної безпеки рф. Це дало можливість збирати інформацію про громадян України, які не підтримують політику загарбників.

Правоохоронцями проведено обшуки на території Івано-Франківської області та Києва за місцями фактичного проживання фігурантів, їх довірених осіб, на об’єктах нерухомості, які перебувають у їх власності. Вилучено предмети, документи, чорнові записи, банківські картки, грошові кошти у сумі понад 120 тис доларів США.

Одному з учасників повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим, причетним до вчинення злочину особам.

З метою забезпечення можливої конфіскації майна підозрюваних накладено арешт на об’єкти нерухомості та банківські рахунки.  

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпочалася сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої до...

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війн...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 24 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 85 вибу...

Триває сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

X