Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Полтавщині трьох людей підозрюють в організації втечі затриманого з приміщення суду

Наприкінці червня поточного року 40-річний обвинувачений у вчиненні низки злочинів здійснив втечу з-під варти з приміщення Миргородського міськрайонного суду. Допомагали зловмиснику його цивільна дружина та раніше судимий знайомий.

Так, 32-річна жінка придбала автівку на іноземній реєстрації, пістолет, набої та 2 гранати РГД-5. У подальшому, жінка передала обвинуваченому 1 тисячу гривень для надання хабара начальнику конвою відділення конвойної служби Ізолятору тимчасового тримання для надання їм побачення в приміщенні суду під час перерви в судовому засіданні.

Під час чергового судового засідання, на виконання попередніх домовленостей, правоохоронець, під приводом конвоювання обвинуваченого до туалету, вивів останнього з зали суду та відвів до запасного виходу, де його вже чекала цивільна дружина. Знявши кайданки з рук обвинуваченого начальник конвойної служби залишив їх наодинці.

Скориставшись можливістю зловмисники почали тікати. Отримавши від жінки зброю, чоловік погрожував співробітникам правоохоронних органів, які намагались затримати їх. Сівши в автівку, за кермом якої був товариш обвинуваченого, злочинці залишили приміщення суду, здійснивши при цьому наїзд на поліцейського.

Завдяки якісному процесуальному керівництву прокуратури Полтавської області жінку та водія автівки затримано наступного дня у порядку ст. 208 КПК України у м. Полтава та в м. Писочин Харківської області відповідно. Обвинуваченого оголошено у розшук та вже 03.07.2018 затримано у столиці. Під час особистого обшуку у затриманого вилучено наркотичний засіб – кокаїн.

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області трьом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 28, ч.2 ст. 393 (втеча з-під варти особи, яка перебуває в попередньому ув’язненні, поєднана із використанням зброї, застосуванням насильства та погрозами його застосування, в складі організованої злочинної групи ) КК України.

Окрім вищевказаного злочину, дані особи обґрунтовано підозрюються у вчиненні ряду інших кримінальних правопорушень, а саме пов’язаних із незаконним поводженням зі зброєю та бойовими припасами, наданням неправомірної вигоди службовій особі (конвоїру), у погрозі вбивством працівникам правоохоронного органу та у незаконному зберіганні наркотичних засобів.

За клопотанням прокуратури Полтавської області підозрюваним продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави до 14.12.2018.

Досудове розслідування триває. Підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років.

Прокуратура Кіровоградської області підтримує державне обвинувачення стосовно втікача у Миргородському міськрайонному суді за обвинуваченням останнього у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 187,  ч. 3 ст. 289, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 309 КК України.

За матеріалами прес-служби прокуратури Полтавської області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Полтавська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Подія сталася у місті Білгород-Дністровський.  У поліцію та «швидку» звернулися містяни, які виявили на одній з вулиць збитого 6...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Охтирської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пору...

X