Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Запоріжжі поліція викрила та ліквідувала ще два підпільні гральні заклади. ФОТО

Правоохоронці вилучили речові докази протиправної діяльності, а щодо гравців-відвідувачів склали адмінматеріали. Також гравцям вручені повістки до військкомату.

На території Запорізької області тривають заходи, спрямовані на виявлення та закриття закладів, які функціонують всупереч Закону України “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор” та надають незаконні гральні послуги.

В результаті проведених відпрацювань і санкціонованих обшуків на території Комунарського району співробітники сектору превенції та слідчі відділу поліції №4 Запорізького РУП за силової підтримки спецпризначенців БПОП задокументували та припинили діяльність двох об’єктів незаконного грального бізнесу.

Заклади функціонували в закритому режимі з дотриманням суворої конспірації та надавали охочим доступ до азартних ігор із використанням комп’ютерної техніки та програм-симуляторів гральних автоматів через мережу Інтернет без передбаченої законом ліцензії. Доступ могли отримати лише «перевірені» клієнти за попередньою домовленістю з адміністратором.

На момент візиту правоохоронців у гральних залах перебували відвідувачі, які отримували нелегальні гральні послуги.

Під час слідчих дій працівники поліції виявили та вилучили 15 системних блоків, 21 комп’ютерний монітор, 2 ігрових автомати, роутер, систему відеонагляду, маршрутизатор, мобільні телефони, флешнакопичувачі, грошові кошти, а також документацію та чорнові записи, що підтверджують факт незаконного зайняття гральним бізнесом.

Вилучене гральне обладнання направлено на проведення експертного дослідження.

Заходи проводились у рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 1 ст.203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Запоріжжя.

Відносно двох відвідувачів закладів для азартних ігор складені адміністративні протоколи за ст. 181 (Азартні ігри) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їм загрожує штраф до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального приладдя, а також грошей, речей та інших цінностей, що є ставкою у грі, або без такої. Також охочі до азартних ігор отримали повістки до військомату.

Наразі вживаються необхідні заходи щодо накладення арешту на тимчасово вилучене майно та встановлюються організатори незаконного бізнесу. Досудове розслідування триває.

За матеріалами поліції Запорізької області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Запорізька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 97 бойови...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артил...

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Кізомис, Станіслав, Велетенське, Садове, Придніпровське, Інженерне, Берислав, К...

Розпочалася вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій обла...

X