Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Харківщині викрито та затримано ще трьох колабораціоністів, - прокуратура. ФОТО

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України.

За даними слідства, двоє жителів Вовчанської громади, колишні посадовці органів місцевого самоврядування під час окупації добровільно обійняли посади «помічників керівника» так званого «теруправління» окупаційної адміністрації.

Псевдопосадовці займались підготовкою проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Харківської області з метою їх приєднання до рф в якості суб’єкта федерації.

Вони агітували місцевих жителів Вовчанської громади брати участь в незаконному голосуванні та змушували людей працювати на «виборчих дільницях».

Наразі їм обом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Також за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури жителю смт Дворічна повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

За даними слідства, влітку 2022 року він добровільно обійняв посаду «и. о. начальника управления финансов» у так званій «Временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области».

До обов’язків псевдопосадовця входило керівництво діяльністю управління фінансів, створення проєкту бюджету «ВГА», планування роботи управління фінансів та забезпечення виконання перспективних планів робіт, здійснення контролю за виконанням планів доходу бюджету Куп’янського району, підготовка звітів про виконану роботу для розгляду та затвердження так званому «главе ВГА Купянского района Харьковской области».

Після звільнення Куп‘янщини чоловік втік до Харкова, де намагався сховатись від українського правосуддя. Правоохоронці затримали його.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі "У ніч на 28 квітня на Миколаївщині силами та засобами протип...

X