Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Чернігові затримано підозрюваного у шахрайстві за схемою «ваш родич у біді». ФОТО

Оперативники Чернігівського райуправління поліції спільно з військовослужбовцями Національної Гвардії України затримали 38-річного чоловіка за підозрою у шахрайських діях щодо 83-річного мешканця Чернігова.

Вчора до поліції надійшло повідомлення, що у Чернігові літній чоловік постраждав від дій невідомого шахрая. Незнайомець зателефонував йому та назвався лікарем з місцевої лікарні. За словами невідомого, доньку пенсіонера збив автомобіль, і для її порятунку терміново потрібні кошти на операцію в місті Києві.

Схвильований батько погодився допомогти і продиктував співрозмовнику свою адресу, за якою він може прийти по гроші. Незабаром до його квартири прийшов чоловік, якому він віддав понад 5 тисяч доларів США.

Після уходу лікаря батько зателефонував доньці, яка запевнила його, що з нею все гаразд. Ошукана родина негайно звернулася до поліції.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів по «гарячих слідах» на виїзді з міста поліцейські спільно військовослужбовцями НГУ затримали причетного до шахрайства молодика. Ним виявився 38-річний мешканець Одеси. Останній вже винайняв таксі та намагався потрапити до столиці. У зловмисника вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом, та речові докази причетності до шахрайства.

Затриманому інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

За матеріалами поліції Чернігівської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Чернігівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "М. Миколаїв: Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазн...

X