Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Ідентифіковано співробітника фсб рф, який віддавав накази на катування українців під час окупації Харківщини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури ідентифіковано і заочно повідомлено про підозру старшому оперуповноваженому відділу управління фсб рф по балтійському флоту і військам калінінградської області за фактом порушення законів та звичаїв війни.

За даними слідства, перебуваючи на території м. Балаклія, яке на той час було окуповане російськими військовими, підозрюваний організовував незаконні затримання та утримання цивільного населення у катівні, розташованій у будівлі захопленого відділу поліції.

Співробітник фсб особисто допитував затриманих, намагаючись отримати від потерпілих інформацію стосовно коригувальників вогню ЗСУ по позиціях окупантів та стосовно проукраїнськи налаштованих громадян.

За наказом підозрюваного окупанти зупинили одного з місцевих мешканців на блокпосту, коли він рухався на своїй автівці. Погрожуючи зброєю, російські військові доставили його до катівні. Вже там на нього очікував працівник фсб, який допитував чоловіка. При цьому окупанти завдавали потерпілому удари по всьому тілу.

Іншого потерпілого за наказом співробітника фсб російські військовослужбовці били гумовою палицею та застосували електрошокер.

Обом затриманим заборонялось відвідувати вбиральні, вода та їжа надавались рідко та у незначній кількості через тривалий проміжок часу.

У таких умовах цивільних утримували від 10 до 20 днів. Після цього російські загарбники відпустили їх.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот шістдесят четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Рішення невідкладного засідання Ради оборони міста Києва щодо забезпечення безпеки в столиці.       &...

"00:15 здійснено обстріл БПЛА «Шахед» Київського району м. Харків. Пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісн...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: "На початку ночі з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі н...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупан...

X