Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві директору підприємства оголошено нову підозру за розкрадання коштів на будівництві моста

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

За даними слідства, з 2017 року на підставі договору, укладеного з КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», генпідрядник із залученням підконтрольних підрядних організацій здійснює роботи із завершення будівництва Подільського мосту.

Розслідуючи законність використання коштів, виділених на цей об’єкт, правоохоронці встановили численні фінансові зловживання з боку керівників цих підприємств. Перебуваючи у змові між собою, вони запровадили схему розкрадання бюджетних коштів, суттєво завищивши обсяги та вартість виконаних робіт.

У березні 2023 року між комунальним підприємством, генпідрядником та підрядною організацією були підписані чергові акти приймання виконаних будівельних робіт, що стосуються витрат на оренду та експлуатацію спеціальних машин і механізмів. На підставі цих документів на рахунок однієї з підрядних організацій було перераховано 181 млн грн.

Висновком будівельно-технічної експертизи встановлено завищення вартості оренди техніки на загальну суму 104 млн грн.

Також слідством здобуто докази подальшого перерахування цих коштів на рахунки кількох підприємств з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі взуття, господарських товарів, запчастин тощо. Такі перерахування були здійснені з метою обготівковування коштів для подальшого розподілу між фігурантами.

У межах слідства проведено 8 обшуків за місцями проживання осіб, причетних до протиправної схеми. З метою забезпечення відшкодування завданих збитків на рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладено арешти.

У ході слідства буде надана оцінка іншим учасникам злочину.

Раніше директору КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівнику генпідпрядної організації повідомлено про підозру у завданні понад 6 млн грн збитків державі.

У травні 2023 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника генпідрядної організації за фактом розтрати понад 36 млн грн через завищення вартості робіт. Раніше за цими ж фактами до суду скеровано обвинувальні акти відносно ще двох субпідрядників.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "00:39 Основ’янський район м. Харків. Внаслідок ударів «Шах...

Про це голова Заапорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій обл...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Сх...

У ніч на 5 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного та південного напрямків 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136»....

X