Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Засуджено трьох затриманих учасників нзф рф, які воювали проти Збройних Сил України. ФОТО

За публічного обвинувачення Івано-Франківської, Донецької та Миколаївської обласних прокуратур суди визнали винними двох мешканців Луганщини та мешканця Донеччини, які брали участь у бойових діях проти Збройних Сил України. Їм інкримінували державну зраду, колабораціонізм та участь у незаконних збройних формуваннях і терористичній організації.

Заступника командира підрозділу так званої «народної міліції» і стрілка «лнр» засуджено до 15 років позбавлення волі, а стрілка «днр» – до 8 років за ґратами.  

Прокурори довели, що житель Луганщини у 2015 році перейшов на бік ворога – почав воювати у підрозділах так званої «народної міліції «лнр». На початку повномасштабного вторгнення став заступником командира роти у піхотному батальйоні окремої бригади цього збройного формування.

21 лютого 2022 року він зі своїм підрозділом перетнув лінію розмежування через річку Сіверський Донець. Також виконував бойові завдання на території Новоавдіївського району Луганщини.

Інший обвинувачений – мешканець Луганської області 20 серпня 2022 року прибув до військкомату у м. Луганськ. Упродовж 15 днів він проходив військові навчання біля м. Алчевськ Луганської області, щоб отримати навички для виконання бойових завдань у складі збройних формувань держави-агресора. Після навчання зарахований стрілком до «137-го гвардійського парашутно-десантного Кубанського козачого ордену полку Червоної Зірки», який входить до складу 106-ї повітряно-десантної дивізії зс рф.

У подальшому брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на тимчасово окупованих територіях Харківської, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей.

Також у суді доведено, що у січні 2015 року донеччанин за власної ініціативи вступив до нзф «днр» «Всевелике військо Донське». Перший бойовий досвід у протистоянні силам АТО отримав в с. Спартак Ясинуватського району.

Після роззброєння підрозділу він кілька місяців ніс караульну службу в адмінбудівлях батальйону «Восток» та на посаді стрілка охороняв фейкові кордони «днр». За службу окупантам отримував грошове винагородження.

Повернувшись до цивільного життя, засуджений працював автослюсарем і будівельником, але на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну був мобілізований до лав окупаційних військ.

Всіх трьох затримано військовослужбовцями Збройних Сил України. На вироки вони чекали під вартою.  

За матеріалами

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Заапорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій обл...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Сх...

У ніч на 5 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного та південного напрямків 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136»....

Розпочалася вісімсот друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

X