Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

СБУ затримала агента, який готував новий удар рашистів по аеродромах на Кіровоградщині. ФОТО

Служба безпеки провела контрдиверсійну спецоперацію на Кіровоградщині. У результаті оперативних заходів затримано агента фсб, який займався підготовкою нових повітряних ударів рф по авіаційній інфраструктурі в області.

Саме таке завдання ворожий поплічник отримав від свого російського «куратора». Ним виявився кадровий співробітник 5-ї служби фсб, що перебуває у тимчасово окупованому Криму.

Для виконання розвідзавдання російський агент збирав максимум інформації про технічний стан українських аеродромів та можливу наявність там бойових літаків і складів з боєприпасами ЗСУ.

Також зловмисник намагався виявити вогневі позиції системи протиповітряної оборони поблизу українських авіаційних об’єктів.

Крім того, російська спецслужба хотіла з’ясувати через свого агента загальну кількість можливих влучань по аеродромній інфраструктурі регіону.

Встановлено, що на «поточні витрати» фігурант отримував від фсб «перекази» у криптовалюті. Загальна сума отриманих коштів становила до 10 тис. у гривневому еквіваленті.

У разі отримання закритих відомостей, окупанти планували використати їх для здійснення повторних повітряних атак на інфраструктуру Сил оборони.

Втім, співробітники Служби безпеки спрацювали на випередження і затримали ворожого поплічника «на гарячому» під час відеозйомки ним території однієї з військових частин ЗСУ.

У затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для фіксації «потрібних» цілей та спілкування з фсб.

За даними слідства, затриманим є мешканець Кропивницького, якого спецслужба рф завербувала на початку цього року.

У поле зору фсб він потрапив через свої антиукраїнські дописи в одному з прокремлівських Телеграм-каналів.

Подальшу комунікацію з агресором зрадник здійснював через месенджер. При цьому, перед кожним початком «листування» використовував спеціальний «ідентифікаційний» код.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру. Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

За матеріалами СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі: "Протягом минулої доби на Миколаївщині силами та засобами пр...

X