Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Прокуратура та поліція проводять обшуки у комунальній ритуальній службі Києва

Київська міська прокуратура спільно з Нацполіцією проводять обшуки в приміщеннях ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» КМДА, а також в інших пов’язаних осіб та суб’єктів господарювання за фактом розкрадання бюджетних коштів за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Згідно з матеріалами слідства, службові особи Спеціалізованого комбінату, діючи у змові з працівниками підконтрольних їм фірм, розробили схему заволодіння бюджетними коштами під виглядом виплати заробітної плати неіснуючим працівникам, чим завдають збитків інтересам держави у великих розмірах.

Для реалізації схеми посадовці фіктивно «працевлаштовували» на комунальне підприємство осіб зі свого близького оточення, які ніколи не відвідували місце роботи та не виконували жодних службових обов’язків. При цьому неіснуючим працівникам нараховувалися премії у розмірі 1000% від окладу.

Банківські картки фіктивних працівників перебували у розпорядженні службовців Спеціалізованого комбінату, які щомісячно знімали з них готівкові кошти. Отримані кошти у подальшому розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми.

Сума завданих збитків, за попередніми даними, може становити до 19 млн гривень.

У межах провадження проводяться одночасні обшуки за 20 адресами. Зокрема, на території Спеціалізованого комбінату, у приміщеннях ритуальних служб на території п’яти столичних кладовищ, за адресами проживання керівників комунального підприємства та осіб, причетних до схеми.

У ході слідчих дій виявлено та вилучено кадрову та бухгалтерську документацію, банківські картки, блокноти з чорновими записами щодо здійснення виплат працівникам, мобільні телефони, флеш-носії, слоти під сім-карти, та інші докази, які підтверджують вищезазначені факти.

Слідчі дії тривають. Після проведення відповідних судових експертиз буде вирішено питання про повідомлення про підозру особам, причетним до злочинної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.

Додатково: ритуальна служба спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» перебуває у підпорядкуванні Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Директору вказаного Департаменту в межах провадження щодо розтрати понад 1 млн грн бюджетних коштів за клопотанням прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з електронним засобом контролю.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X