Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Надсилав неповнолітнім дівчатам порно та розбещував їх - кияну інкримінують понад 200 епізодів. ВІДЕО

Коментар: Дмитро Федорко, старший слідчий ГУНП у м. Києв

Розбещував та продавав порнографію за кордон: столичні поліцейські викрили чоловіка, який вчиняв злочини проти дітей

Кривдник надсилав 12-річний школярці порнографічні фото та вимагав у відповідь аналогічні зображення. Крім того, в ході досудового розслідування правоохоронці встановили ще понад 200 потерпілих малолітніх та неповнолітніх дівчат від дій фігуранта. Наступні 15-ть років зловмисник може провести за ґратами.

Навесні 2022 року слідчі слідчого управління поліції Києва отримали інформацію від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України про те, що невідомий чоловік надсилає порнографічний контент 12-річній киянці та вимагає від неї такі ж фото у відповідь. Для розшуку кривдника одразу направились слідчі з розслідування сексуальних злочинів відносно дітей та упродовж кількох днів встановили 35-річного мешканця столиці.

За словами старшого слідчого відділу розслідування злочинів, учинених дітьми слідчого управління поліції Києва Дмитра Федорка, у ході проведення обшуку квартири 35-річного киянина поліцейські з’ясували, що це був не єдиний епізод злочину:

«Ми виявили та вилучили більше 4 терабайтів дитячого порнографічного контенту на комп’ютері та флеш-носіях чоловіка. При подальшому відпрацюванні встановили 181 епізод його злочинної діяльності та більше 200 дівчаток віком від 10-ти до 17-ти років як з України, так і з іноземних країн, які потерпіли від дій фігуранта. Кривдник знаходив дівчат у соціальних мережах та видаючи себе за їх однолітків спілкувався з ними на сексуальні теми, виманював фотографії шляхом обману, підкупом, шантажем та погрозами вбивством чи зґвалтуванням. Окрім того, за деякими школярками навіть слідкував по дорозі зі школи додому у реальному житті. Дитячу порнографію він продавав за кордон та протягом тривалого часу такої діяльності отримав мільйонні прибутки. Наразі ми встановили одного з постійних іноземних «клієнтів», який купував у зловмисника дитячий порноконтент та двох його спільників, один з яких є громадянином рф».

Правоохоронці розшукали та опитали 15 дівчат з різних областей України, які потерпіли від дій фігуранта. Деякі з них зізнались, що намагалися вчинити самогубство, адже не витримували психологічного тиску, погроз та шантажу від зловмисника.

Поліцейські зібрали доказову базу злочинних дій зловмисника та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчі оголосили йому про підозри у скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України:

- ч. 1 та 2 ст. 156 - розбещення неповнолітніх,

- ч. 1, 2, 3, 4 та 5 ст. 301 - ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів

- ч. 1, 2, 3 та 4 ст. 301-1 - одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження.

Наразі слідчі скерували обвинувальний акт відносно чоловіка до суду для розгляду справи по суті. Фігуранту загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

За матеріалами поліції Києва

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X