Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Херсонщині рашистського морського піхотинця судитимуть за вбивство цивільних українців

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту вмф зс рф за фактом державної зради та порушення законів і звичаїв війни.

Слідством встановлено, що у 2014 році після окупації російськими військами АР Крим громадянин України добровільно перейшов на бік ворога, отримав громадянство рф та вступив до лав збройних сил держави-агресора.

З березня 2022 року обвинувачений разом з підлеглими військовими рф забезпечував окупацію населених пунктів Херсонської області.

На захопленій території він організовував та контролював процеси, пов’язані з придушенням опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схиляння громадян України до співпраці.

У квітні 2022 року, знаходячись у с. Правдине, разом із спільниками обвинувачений затримав працівників фірми, які охороняли поблизу села зрошувальні агрегати, а також неповнолітню дівчину.

Шістьох чоловіків та дівчину привезли до приватного будинку, де застосовуючи фізичне насилля - вбили. Потім підірвали будинок із загиблими.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУНП в Херсонській області.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року після звільнення населеного пункту ЗСУ прокурори органів прокуратури Херсонської області спільно зі слідчими поліції та експертами провели ексгумацію та огляд тіл загиблих.

При огляді було встановлено ознаки насильницької смерті. Деякі з них - з ушкодженням черепів внаслідок кульових поранень. На зап’ястях ще у двох виявлено мотузки.

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 97 бойови...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артил...

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Кізомис, Станіслав, Велетенське, Садове, Придніпровське, Інженерне, Берислав, К...

Розпочалася вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій обла...

X