Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Херсонщині знешкоджено банду, яка під виглядом добровольчого формування чинила тяжкі злочини. ФОТО

У Херсоні співробітники управління карного розшуку за процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони при силовій підтримці підрозділу КОРД затримали 12 членів організованої групи, які під видом одного з добровольчих формувань територіальної громади м. Миколаєва скоювали тяжкі та особливо тяжкі злочини на території Херсонської області.

У травні цього року до обласної лікарні доставили 32-річного херсонця з осколковими пораненнями від вибухів. Під час огляду медики встановили, що поранення спричинені внаслідок підриву двох гранат РГД.

Зі слів потерпілого поліції стало відомо, що невідомі люди у військовій формі утримували його проти волі в одному з домоволодінь у с. Станіслав. Також чоловіка залякували, катували та хотіли вбити, кинувши гранати, які вибухнули.

Як розповів заступник начальника Головного управління поліції Херсонщини Микола Вербицький, працівники управління карного розшуку та оперативники Херсонського районного управління за допомоги оперативних та аналітичних служб головного управління Національної поліції в Херсонській області провели комплекс заходів щодо встановлення причетних до скоєння вказаного злочину. Загалом над його розкриттям та документуванням працювало більше 100 співробітників поліції Херсонщини.

Правоохоронці з’ясували, що до цього злочину причетні 12 членів одного з добровольчих формувань територіальної громади м. Миколаєва. Група є стійким ієрархічним об’єднанням, члени якого за попередньою змовою зорганізувалися для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Слідством Головного управління поліції області встановлено особи причетних до злочину учасників добровольчого формування. Крім того слідчі з’ясували, що на деокупованій території Херсонської області підозрювані вчиняли розбійні напади на помешкання громадян. Вони проникали до житлових будинків, погрожували господарям вогнепальною зброєю та заволодівали майном.

У фігурантів провели 12 обшуків, під час яких вилучено 7 одиниць автоматичної зброї, 2 одиниці нарізної, 8 гранат, 1 гранатомет, 2 артилерійських снаряди 30 калібру, 7 одиниць холодної зброї, понад 3500 набоїв різного калібру. Були вилучені засоби зв'язку, техніка, чорнові записи, документи, 2 транспортні засоби, на яких переміщувалися учасники групи, а також викрадене майно потерпілих.

Підозрювані затримані. Наразі суд обрав затриманим запобіжні заходи: 6 учасників угрупування поміщені в умови слідчого ізолятора, ще 6 перебувають під цілодобовим домашнім арештом. Слідчі дії тривають.

За матеріалами поліції Херсонської області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X