Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

СБУ затримала резидента фсб, який організував власну мережу інформаторів у Херсоні. ФОТО

Контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію із викриття агентурної мережі фсб у Херсоні. У результаті вдалося затримати резидента російської спецслужби (прим., – за військовою термінологією – це агент, який вербує і дає завдання іншим агентам), що тримав «на зв’язку» до 10 інформаторів у регіоні.

За матеріалами справи, всі вони були місцевими жителями, які підтримували збройну агресію рф проти України.

Завдання цієї агентурної мережі полягало у передачі до рф актуальної інформації про підрозділи ЗСУ у прифронтових районах Херсонської області.

Зокрема, інформатори намагалися виявити можливі бойові позиції реактивних систем залпового вогню «Град» та іноземних гаубиць М777.

Усі зібрані дані вони мали передавати резиденту, а той надсилати їх своєму куратору з фсб.

Співробітники СБУ своєчасно викрили мережу і затримали її керівника «на гарячому» під час спроби передачі інформації агресору.

За даними слідства, затриманим агентом фсб виявився місцевий житель, що потрапив у поле зору російської спецслужби ще на початку «нульових». Тоді він часто приїздив до рф у власних справах.

Згодом на нього вийшов представник фсб і запропонував негласну співпрацю.

Для «переконливості» своїх намірів російська спецслужба навіть видала своєму резиденту так звану «перепустку» для безперешкодного пересування по території країни-агресора.

Ще до початку повномасштабного вторгнення рф він повернувся в Україну і влаштувався в одну із приватних охоронних фірм у Херсоні.

Після 24 лютого 2022 року на зв’язок з ним дистанційно вийшов представник фсб і визначив основні завдання у війні проти України.

Під час обшуків у зрадника виявлено засоби комунікації, через які він контактував з агресором.

Також у нього вилучено:

  • пістолет;
  • використані гільзи;
  • російське «посвідчення».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення. Наразі тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників інформаторської мережі, якою він керував.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X