Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Як на Донеччині рекетир Вася Картавий громадським активістом прикинувся

Офіцер, який приїхав у Святогірськ на відпочинок, став жертвою «розборок» у дусі 90-х років. Двоє озброєних чоловіків, один з яких назвався "смотрящім" за містом, вимагали платити їм гроші, приставляли пістолет до голови потерпілого та погрожували застрелити його та ще двох осіб.

В ході поліцейської операції співробітники управління стратегічних розслідувань в Донецькій області та спецпідрозділу КОРД за процесуального керівництва прокуратури притягнули зловмисників до відповідальності.

Підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявилися колишній нардеп з Донецька, пов’язаний з кримінальними колами, та раніше судимий шахрай, а зараз керівник приватної охоронної структури та сумнівної громадської організації.

Оперативники встановили, що зловмисники влаштували у човновому прокаті Святогірська конфлікт з потерпілим, висуваючи претензії, що за оренду човна слід платити їм. Чоловіки стверджували, що вони є власниками прокату та усього, що є на набережній. При цьому старший представився місцевим кримінальним авторитетом на прізвисько "Вася Картавий".

Нападники взяли на приціл військовослужбовця та двох працівників прокату зі словами «Я вас тут всех положу». У цей час роботу підприємства було паралізовано. Однак потерпілий надав відсіч підозрюваним та вони пішли, пригрозивши йому подальшою розправою.

В ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що жодних документів на земельну ділянку або майно дебошири не мали.

Екс-депутат, відомий у бізнес-структурах регіону, наразі очолює комунальне підприємство у Слов’янському районі. Його спільник - виходець з АР Крим, де він був судимий за шахрайство, підробку документів та ДТП.

За наявною інформацією, чоловік під прикриттям громадської організації, створеної нібито для допомоги учасникам АТО, збирає данину з підприємців та займається кришуванням. Крім того, йому підпорядкований приватний загін охорони, серед працівників якого – бойовик, судимий за участь в незаконних збройних формуваннях.

Напад на офіцера кваліфікований за ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї). Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває. Підозрювані перевіряються на причетність до інших кримінальних правопорушень.

За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Донецька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X