Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Вимагали неіснуючий борг у військовослужбовця - на Житомирщині затримано банду рекетирів. ФОТО

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність групи осіб, які займалися вимаганням великих сум коштів у місцевих мешканців.

За оперативними даними, до її складу входили жителі Коростишівської міської ОТГ віком 22-35 років. Окремі з них – раніше судимі.

Учасники групи спеціалізувалися на «вибиванні» неіснуючих боргів. У разі незгоди віддати гроші переслідували потерпілих, вдавалися до побиття й психологічного тиску. Також погрожували фізичною розправою.

Задокументовано, що особи вимагали 190 тис грн «боргу» у військовослужбовця ЗСУ з Житомира. Спочатку назвали меншу суму, при зустрічах щоразу додавали відсотки.

Коли грошей не отримали, доставили військового за місцем проживання одного з учасників групи. Завдали йому численних побоїв із застосуванням спортивного знаряддя. Якщо вимоги не виконає – обіцяли фізичну розправу.

В іншому випадку вони вимагали 70 тис грн у жителя Коростишева. Після погроз чоловік був змушений передати вимагачам частину «боргу».

Під час низки обшуків у фігурантів вилучили велику кількість готівки у різних національних валютах, чорнові записи, банківські картки, бойові гранати, зброю, бойові припаси, бити, кастети тощо.

Вісьмох осіб затримано.

Їхні дії кваліфіковані як вимагання з погрозою насильства над потерпілими, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами, незаконне зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин без мети збуту, опір представникам правоохоронного органу.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру та обрання запобіжних заходів.

Перевіряється їх причетність до вчинення злочинів у складі злочинного угруповання.

За матеріалами Житомирської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артил...

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Кізомис, Станіслав, Велетенське, Садове, Придніпровське, Інженерне, Берислав, К...

Розпочалася вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій обла...

За процесуального керівництва Купʼянської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фак...

X