Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Херсоні полковника зс рф та його підлеглого підозрюють у вбивствах та катуванні мирних українців

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру заступнику командира 22-го армійського корпусу берегових військ чф вмф рф та підпорядкованому йому військовослужбовцю зс рф.

За даними слідства, у квітні 2022 року під час окупації міста Херсон полковник був призначений на посаду так званого «коменданта окупаційної військової комендатури Херсонської області». У своєму підпорядкуванні він мав щонайменше 25 осіб, серед яких й ідентифікований військовий рф.

«Комендант» забезпечував окупаційний режим у регіоні та створював видимість допомоги місцевому населенню.

Насправді ж, за його наказом українців незаконно затримували та звозили до катівні, яку облаштували у підвальному приміщенні захопленої будівлі Херсонського апеляційного суду.

Там людей піддавали жорстоким катуванням, застосовуючи психологічне та фізичне насильство, а також утримували у нелюдських умовах без їжі та води, схиляли до співпраці з окупаційною владою.

Безпосередній нагляд за утримуваними здійснював, у тому числі, підозрюваний військовослужбовець рф.

Виконуючи вказівки «коменданта», він періодично виходив за межі обов’язків «спостерігача», особисто допитуючи та застосовуючи тортури до незаконно ув’язнених.

Наразі задокументовано, що від їх злочинних дій лише в травні-липня минулого року постраждало щонайменше 12 цивільних осіб. Двох людей закатували до смерті.

Так званому «коменданту» інкриміновано віддання наказу про жорстоке поводження з цивільним населенням та вчинення інших порушень законів та звичаїв війни, що поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 та ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

Дії його підлеглого кваліфіковано як жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

X