Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Так звану заступницю міністра освіти і науки лнр» засуджено за сприяння тероризму

За публічного обвинувачення прокурорів Офісу Генерального прокурора засуджено колишню так звану «заступницю міністра освіти і науки лнр». Її визнано винною у сприянні діяльності терористичної організації.

Вироком Шевченківського районного суду м. Києва посадовиці окупаційного «уряду» призначено покарання – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що засуджена у 2018-2021 роках забезпечувала інтеграцію системи освіти і науки на тимчасово окупованих територіях Луганської області в освітній простір рф. Поширювала та впроваджувала ідеологію з деукраїнізації навчальних закладів так званої «лнр».

На виконання доручень окупаційної адміністрації держави-агресора вона реалізувала програму заходів в рамках проведення інтеграційної політики з росією.

Одним з пунктів стало створення в освітніх закладах незаконно створеної «лнр» кадетських класів за прикладом рф. Мета їх відкриття – «патріотичне виховання», підготовка неповнолітніх до «служіння Вітчизні», навчання військовій справі. Засуджена особисто контролювала організацію підготовки «кадетів» на підставі наказу так званого «міністерства освіти і науки лнр».

Також вона відповідала за оздоровлення дітей псевдореспубліки в таборах на території росії та систематично наголошувала на такій можливості завдяки взаємодії з державою-агресором.

«Заступник міністра лнр» розробила структуру онлайн-таборів у 286 освітніх організаціях та закладах на тимчасово окупованій території Луганщини.

«Міністерство» реалізувало комплекс заходів для участі представників «лнр» в освітніх, соціокультурних, науково-практичних та проєктах за іншими напрямами на території рф, а також прийнятті російських делегацій у псевдореспубліці. Засуджена відповідала за закупівлю товарів та послуг, пов’язаних з організацією та їх проведенням.

Ухвалення вироку здійснювалося у порядку спеціального судового провадження.

Спеціальне досудове розслідування проводили слідчі Служби безпеки України.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️01:17 м. Харків. Окупанти завдали ударів «шахедами». Вна...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Херсон, Анто...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "▪️Цієї ночі в Павлоградському районі оборонці збили 5 ...

Розпочалася вісімсот перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

X