Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Черкащині оголошено підозри трьом учасникам злочинного шахрайського угруповання

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру 3 членам організованої групи, які шахрайським шляхом заволоділи майном громадян.

Слідством встановлено, що організатор, раніше судимий за вчинення корисливих злочинів, з метою незаконного збагачення телефонував на випадково обрані номери мобільних телефонів та в розмові з потерпілими представлявся їхнім родичем або знайомим, після чого просив позичити гроші, мотивуючи це раптовими складними життєвими обставинами.

Така «позика» мала відбутись шляхом перерахування потерпілими коштів на номер мобільного терміналу або банківської картки, які озвучував зловмисник під час розмови.

Потерпілі, не перевіряючи у своїх родичів чи знайомих дійсної потреби у матеріальній допомозі, майже одразу погоджувалися на прохання шахрая та перераховували гроші за вказаними реквізитами.

До своєї схеми збагачення організатор залучив двох осіб. Один з них відкрив в різних банках декілька рахунків для використання при перерахунку потерпілими коштів та подальшого їх виведення в готівку.

До злочинних повноважень іншого учасника входило зберігання одержаних шахрайським шляхом коштів та вжиття заходів, спрямованих на продовження злочинної діяльності групи, в тому числі придбання нових сім-карт та передача їх у місця позбавлення волі організатору.

Таким чином члени організованої групи заволоділи грошовими коштами громадян з різних регіонів України на загальну суму понад 170 тис. грн.

Наразі організатор злочинної групи відбуває покарання у місцях позбавлення волі за черговий корисливий злочин, іншому підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Третя підозрювана особа переховується від органів досудового розслідування, у зв’язку з чим її буде оголошено в розшук.

Санкція відповідної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

За матеріалами Черкаської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Черкаська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Кізомис, Дніпровськ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по місту Харків не зафіксовано. ▪️ Ар...

У ніч на 28 квітня 2024 року противник атакував 4-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим, зенітною керованою ракето...

Про це голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у телеграм-каналі "У ніч на 28 квітня на Миколаївщині силами та засобами протип...

X