Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві судитимуть організаторів «віртуозної» схеми незаконного продажу квартир. ФОТО

Шестеро чоловіків та жінок влаштували у столиці «бізнес» з продажу квартир, які ні за ким не зареєстровані або ж місцезнаходження власників цих помешкань невідоме. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, слідчі слідчого управління поліції Києва за оперативного супроводження із працівниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили та задокументували злочинну діяльність організованої групи шахраїв, яка продавала чужі квартири за підробленими документами.

В ході досудового розслідування встановлено, що організаторкою злочинної схеми виявилася 38-річна мешканка Київської області, яка долучила до шахрайства своїх знайомих: двох чоловіків та трьох жінок, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні та інші кримінальні правопорушення.

У ході досудового розслідування з’ясувалось, що для здійснення фіктивного продажу квартир фігуранти розігрували цілу виставу та розподілили ролі – нотаріус, рієлтор та власники квартир. Лідерка угруповання взяла на себе роль нотаріуса, а для особливого реалізму залучила «помічницю» та «рієлтора». Ще двоє фігурантів виступали у ролі власників квартир.

Добросовісних покупців зловмисники запрошували до спеціально орендованого офісу для укладання угоди з купівлі-продажу нерухомості. У разі вдалої афери учасники угруповання планували продати ще три об’єкти нерухомого майна вартістю понад 5 млн грн.

Усіх учасників злочинної групи поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час укладання ними договору купівлі-продажу двох квартир по 30 тисяч доларів США. У ході обшуків за місцями мешкання фігурантів та їх орендованого приміщення було вилучено бланки документів, підроблені паспорти, печатки та гроші.

Чотирьом спільникам повідомлено про підозру. Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальні акти відносно фігурантів до суду для розгляду справи по суті. Спільникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Матеріали щодо інших двох фігурантів вже були розглянуті у суді, один з учасників угруповання визнаний винним у скоєнні кримінального правопорушення.

За матеріалами поліції Києва

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ...

Внаслідок місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога Внаслідок операції підрозділу ГУР МО України “Group 13” ударним морським ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:20 м. Харків. Внаслідок обстрілу КАБ по Шевченківськ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Придніпровсь...

Розпочалася вісімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

X