Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Одещині – повідомлено про підозру «вору в законі» Лавасогли Батумському та 6 кримінальним авторитетам

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру суб’єкту підвищеного злочинного впливу, так званому «вору в законі», та 6 підконтрольним йому кримінальним авторитетам за фактом створення та участі у злочинній організації.

За даними слідства, «вор в законі» на прізвисько Лавасогли Батумський, з метою встановлення глобального контрою над злочинною діяльністю на території Одеси та області, призначив своїх представників – «положенців» та «смотрящих», тобто осіб, які на певній території діють від імені та під протекторатом «вора в законі». 

Лавасогли Батумський безпосередньо координував діяльність створеної ним злочинної організації як на волі, так і у місцях несвободи.

За його рішенням до ієрархії входили представники криміналітету: «смотрящий» за Одеським слідчим ізолятором «положенець» на прізвисько Рома Батумський; «смотрящий» за корпусом № 1 Одеського слідчого ізолятора на прізвисько Мотиль; «смотрящий» за м. Ізмаїл на прізвисько Мєчу; «положенець» та «смотрящий» в м. Чорноморськ на прізвисько Гном; «смотрящий» в м. Чорноморськ на прізвисько Подушка (після затримання правоохоронцями Гнома); «авторитет», який здійснював злочинний вплив на окремі події у суспільстві, на прізвисько Алдаш.

Злочинне угруповання отримувало протиправний та нелегальний дохід, впроваджуючи свій вплив на всю незаконну діяльність в Одеському регіоні – незаконний гральний бізнес, угони автотранспорту, вимагання, крадіжки, пограбування тощо.

Діючи від імені «вора в законі», «авторитети» контролювали злочинну діяльність на території поширення свого впливу, спонукали рядових виконавців до скоєння злочинів та сприяли їх вчиненню, організовували «сходки» та наповнювали «воровський общак».

«Сморящі», які перебували в місцях несвободи, розповсюджували свій злочинний вплив на нижчих за них по «статусу» в злочинній ієрархії осіб, а також на усі протиправні відносини в колоніях та слідчих ізоляторах регіону.

Наразі четверо підозрюваних перебувають у слідчому ізоляторі, один з яких є ставлеником «вора в законі» та займає найвищу ланку в кримінальній ієрархії в ДУ «ОСІ» на прізвисько Рома Батумський та якого засуджено до довічного ув’язнення.

Місця перебування «вора в законі» та ще двох підозрюваних встановлюються. Їх оголошено у розшук. 

Стосовно «вора у законі» у 2021 році рішенням РНБО було введено спеціальні обмежувальні заходи (санкції).

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ситуація на фронті залишається складною. Противник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, за підтримки авіації, інтенсив...

Ворог продовжує наступальні дії. Найбільша активність спостерігається на Покровському напрямку. Сили оборони мужньо стримують ворожий на...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: Уточнена інформація по постраждалим внаслідок ворожого удар...

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора мешканцю Енергодара повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умо...

38-річна киянка, колишня менеджерка банку по роботі з віп-клієнтами, виманювала кошти у громадян, обіцяючи високий дохід, та привласнюва...

X