Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві судитимуть шахрайку, яка видурила у 25 людей близько пів мільйона гривень

25 епізодів шахрайських дій – столичні слідчі завершили досудове розслідування відносно жінки

Аферистка протягом тривалого часу виманювала в потерпілих гроші, пропонуючи різні послуги - звільнення військового з полону, надання юридичних послуг, оформлення інвалідності, документів на нерухомість. Таким чином вона ошукала людей на близько 500 000 гривень.

У ході реалізації оперативної інформації слідчі та оперативники Шевченківського управління поліції спільно зі співробітниками карного розшуку столичного главку припинили злочинну діяльність шахрайки.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, до поліції неодноразово звертались місцеві мешканці та повідомляли, що їх ошукала невідома:

«Ми провели низку слідчих та розшукових заходів, за результатами яких з’ясували, що мешканка Київщини, 1988 року народження, розповсюджувала інформацію серед знайомих про те, що ніби-то займається обміном військовослужбовців, які потрапили у полон. Потерпіла, родичі якої на даний час перебувають у полоні, звернулася до неї за допомогою. Зловмисниця пообіцяла допомогти, а свої послуги оцінила у майже 150 тисяч гривень. Як наслідок, вона отримала кошти у потерпілої та зникла».

Поліцейські встановили місцезнаходження фігурантки. Під час обшуку за місцем її мешкання слідчі вилучили докази причетності до вчинення шахрайських дій – телефон, паспорти громадян України та їх медична документація.

Крім того, слідчі довели причетність аферистки до 25 фактів шахрайських дій. Порушниця протягом тривалого часу виманювала в потерпілих гроші, пропонуючи різні послуги – звільнення військового з полону, надання юридичних послуг, оформлення інвалідності, документів на нерухомість тощо. У результаті проведених махінацій вона видурила у громадян близько 500 000 гривень.

Слідчі Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

«Наразі досудове розслідування завершено. Матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом ми скерували до суду для розгляду справи по суті. Санкція статті передбачає штраф від п'ятидесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років», – додав правоохоронець.

За матеріалами поліції Києва

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "00:39 Основ’янський район м. Харків. Внаслідок ударів «Шах...

Про це голова Заапорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій обл...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Сх...

У ніч на 5 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного та південного напрямків 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136»....

X