Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція затримала банду, яка привласнювала чуже зерно. ВІДЕО

Працівниками управління карного розшуку спільно з слідчими-детективами ГУНП у Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури викрито міжрегіональну злочинну групу, яка підозрюється у вчиненні на території України ряду шахрайств в особливо великих розмірах. В результаті злочинних оборудок зловмисники привласнили зерно сільгоспвиробників на суму близько 5 млн грн.

Оперативники та бійці спецпідрозділу КОРД затримали в Одесі та м. Києві трьох членів злочинної групи, які підозрюються в махінаціях з сільгосппродукцією, незаконному привласненні коштів шахрайським шляхом, створенні фіктивних підприємств та подальшій легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом.

Серед затриманих – організатор злочинних оборудок.

Як повідомив начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, за місцем проживання зловмисників слідчими-детективами проведені санкціоновані обшуки, в ході яких вилучені засоби комунікації, документи на фіктивні підприємства та інші речові докази, які свідчать про їх причетність до вчинення злочинів на території України.
Документування злочинної діяльності групи тривало слідчими-детективами декілька місяців в рамках відкритого кримінального провадження за  ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

За попередньою інформацією слідства, зловмисники, зловживаючи довірою сільгосппідприємців та шляхом підробки документів, привласнювали зерно сільгоспвиробників у великих розмірах.

Так, шахраї заволоділи у двох потерпілих мешканців Вінницького району під приводом купівлі зерна 108 тоннами гречки та не розрахувалися.

Затримали підозрюваних під час проведення чергової злочинної оборудки – зловмисники заволоділи близько 150 тоннами зерна кукурудзи та соняшника у підприємця з Хмельниччини.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України. (шахрайство) Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
Тривають слідчі дії.

За вчинення таких злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

За матеріалами ВК ГУНП у Вінницькій області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Вінницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

На цей час окупанти здійснили вже 79 атак на позиції наших підрозділів. Найбільше боєзіткнень сьогодні відбулося на Покровському напрямк...

Ворог продовжує активні наступальні дії на більшості напрямків. Поточної доби окупанти здійснили вже 53 спроби просунутись уперед. Найбі...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ Окупанти завдали близько 10 ударів по Харкову! За попер...

Вісімсот двадцята доба широкомасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України. Ворог продовжує активні наст...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:02 м. Харків. Внаслідок обстрілу КАБ по Шевченківськ...

X