Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Києві директор ритуальної служби привласнював зарплату, яку виписав «мертвим душам». ФОТО

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишнім директору та працівниці Спеціалізованого комбінату підприємств комунально-побутового обслуговування.

Їм інкриміновано заволодіння коштами в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану. Спільниці ексдиректора також інкриміновано легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними слідства, ексдиректор протягом 2020-2023 років організував злочинний механізм розкрадання коштів столичної громади, до якого залучив колишню працівницю підприємства та інших невстановлених на даний час осіб.

Посадовець надавав вказівки підлеглим вносити до табелів обліку робочого часу неправдиві дані щодо присутності на робочому місці осіб, які формально займали посади прибиральників.

Ці особи не виконували свої обов’язки та ніколи не перебували на робочому місці.

На теперішній час слідством встановлено 23 особи. На їх банківські рахунки незаконно нараховувались бюджетні кошти, у тому числі під час їх перебування за кордоном.

Банківські картки фіктивних працівників перебували у розпорядженні ексдиректора комунального підприємства та його спільників. Упродовж майже 4 років учасники схеми знімали з карток кошти через банкомати та розпоряджалися ними на власний розсуд.

Такими діями територіальній громаді м. Києва завдано майже 32 млн грн збитків.

Правоохоронцями проведено санкціоновані обшуки, за результатами яких отримано докази заволодіння бюджетними коштами, що підтверджено судовими експертизами.

Директора ритуальної служби звільнено з займаної посади. Він визнає вину в інкримінованих йому злочинах та дає викривальні показання на інших співучасників. Також він відшкодував майже 16 млн грн завданої шкоди.

Його спільниця, розуміючи настання для неї подальших юридичних наслідків, після проведення обшуків подарувала своїй дочці дві квартири в м. Києві та приватний будинок із земельною ділянкою в Київській області. Одну з цих квартир вартістю близько 4 млн грн, за версією слідства, підозрювана незаконно придбала у лютому 2023 року за кошти, отримані злочинним шляхом, внаслідок вчинення цих злочинів.

З метою забезпечення відшкодування завданої шкоди, прокурор невідкладно звернувся до суду із клопотаннями про арешт всього майна, які слідчим суддею задоволено у повному обсязі.

Також за клопотаннями прокурорів Київської міської прокуратури обом підозрюваним обрано запобіжні заходи.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:20 м. Харків. Внаслідок обстрілу КАБ по Шевченківськ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Придніпровсь...

Розпочалася вісімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій облас...

У ніч на 6 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного напрямку 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» (район пусків –...

X