Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Виробники та збувачі психотропу Альфа-PVP підуть під суд на Хмельниччині. ФОТО

Нагадаємо, що в поле зору оперативників Департаменту боротьби з наркозлочинністю зловмисники потрапили ще у 2022 році. Тоді поліцейські встановили, що на території Хмельницької області діє потужне наркоугрупування, члени якого розповсюджують Альфа-PVP гуртовими партіями.

Тому у квітні цього року, зібравши необхідну доказову базу, оперативники ДБН спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України та за силової підтримки бійців спецпідрозділу РПОП провели дев’ять санкціонованих обшуків.

У результаті заходів вилучено майже 5 кг вже готового Альфа-PVP та ще 65 л психотропу у рідкому стані на етапі синтезу, а також амфетамін та канабіс. Крім того, вилучено майже 9 л прекурсорів, лабораторне обладнання, мобільні телефони та сім-карти різних мобільних операторів.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становила понад 10 мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили, що члени злочинної групи спеціалізувалися на виготовленні та збуті психотропної речовини Альфа-PVP. До складу злочинної групи входило троє мешканців Хмельниччини, а лідером угруповання виступав 34-річний чоловік.

Для маскування своєї діяльності він винаймав закинутий будинок в одному із сіл Житомирської області, де обладнав нарколабораторію. Крім того, під час подальшого документування поліцейські встановили ще одну нарколабораторію на Хмельниччині.

Загалом їхні потужності дозволяли виготовляти Альфа-PVP від 10 кг до 20 кг на місяць, що приносило зловмисникам понад 7 мільйонів гривень прибутку щомісяця.

Лідер угруповання повністю забезпечував лабораторії необхідним обладнанням та прекурсорами. За синтез психотропів відповідав 35-річний член угруповання, який мав знання та уміння роботи із хімічними сполуками.

У подальшому «хімік» готовий товар пересилав до Хмельницького, де ще один член угруповання фасував його та збував по всій країні гуртовими партіями через поштові відправлення та «мастер-клади» – великі закладки.

Грошові кошти, отримані в результаті вказаної злочинної діяльності, зараховувались на електронні гаманці чи банківські рахунки, відкриті на ім’я третіх осіб.

Фігурантам слідчі повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою. За такі дії їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нині досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, а обвинувальний акт скеровано до Теофіопільського суду Хмельницької області для розгляду по суті.

За матеріалами поліції Хмельницької області

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Хмельницька

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вночі ворог масовано атакував ударними безпілотниками енергетичні б'єкти області. На місцях працюють всі необхідні служби. Ведуться в...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "00:39 Основ’янський район м. Харків. Внаслідок ударів «Шах...

Про це голова Заапорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій обл...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Сх...

X