Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Бердичеві пенсіонерка допомогла поліції затримати шахрая

Жителька райцентру звернулась до поліцейських із повідомленням, що впізнала в одному з телевізійних сюжетів чоловіка, який кілька місяців тому ошукав її. З’ясувалось, що чоловік уже є обвинуваченим у шахрайствах жителів столиці. Під час перевірки звернення пенсіонерки підтвердилась його причетність ще до трьох ошуканств літніх бердичівлян.

На мобільний телефон 77-річної пенсіонерки незнайомець подзвонив близько 11:00 ще у червні. Хлопець назвався онуком жінки та розповів жалісливу історію про ДТП. Мовляв, отримав травми та нині у лікарні і потребує допомоги.
Пенсіонерка так розхвилювалася від несподіваності почутого, що відразу повірила у все сказане. А тому  погодилась винести з дому наявні кошти, аби врятувати рідну людину. Таким чином жінка уже за півгодини передала незнайомцеві на вулиці тисячу доларів США та 10 тисяч гривень.

І лише потому, прийшовши до тями, зателефонувала рідним і дізналась, що жодних неприємностей ні з ким із них не траплялось.

Такій новині жінка і зраділа, і водночас ще більше розхвилювалась та звернулась до поліції.

- Згодом ми з’ясували, що у таку ж історію потрапила ще одна жителька райцентру цього ж дня. Жінка, 1936 року народження,  винесла з дому близько 7 тисяч гривень та ювелірні прикраси із золота, оскільки сума наявних грошей, за словами телефонного абонента, була недостатньою, - розповів т.в.о. начальника Бердичівського відділу поліції Ярослав Онищук.

За цими фактами були розпочаті досудові розслідування за ознаками правопорушень, передбачених ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

А на початку листопада 77-річна пенсіонерка прийшла до відділу поліції і розповіла, що бачила свого кривдника у випуску новин.

- Ми перевірили розповідь жінки і встановили, що йшлося про 25-річного жителя Ружинського району, який нині є обвинуваченим у низці ошуканств киян. Але він не перебував під вартою, а тому мав можливість займатись тими ж діяннями, щоправда, «перекваліфікувався» на Бердичівський район, -  прокоментував  Ярослав Онищук.

Нині чоловікові оголошено про підозру у вчиненні трьох шахрайств (ст. 190 ККУ). Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

За матеріалами ВК ГУНП у Житомирській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Житомирська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області...

X